Neutrale toeschouwer winnaar bij remise

Na de wanprestatie van vorige week, mochten we vandaag thuis tegen KVV Quick’20 7 aantreden. Het zeumde elftal van de zwartrokken deed nog volop mee in de bovenste regionen van de competitie, dus dit zou geen gemakkelijke wedstrijd worden.

En toch begonnen we goed aan de wedstrijd. De Oldenzalers mochten dan een paar goede spelers op de bank hebben zitten, wij speelden ook gewoon goed. Zeker na het spel van afgelopen weken, was dit eindelijk weer een wedstrijd waarin we lieten zien het voetballen niet verleerd te zijn.

We kwamen ook dik verdiend op voorsprong. Het was Nick Rijland, die op aangeven van Sander Alte Engberinch, de bal genadeloos hard in de het dak het doel schoot. Het Scheermes zou wel gedacht hebben; doelpunt is Bruins, bal door het net is vijf keer Bruins. Helaas was het schot hiervoor net niet hard genoeg.

Het bleef een vermakelijke wedstrijd. Het golfde op en neer. Maar door een zeer stabiel ogende verdediging, onder leiding van een rechtsback in supergoede doen, bleef het aantal uitdoelpunten de gehele eerste helft op 0. Veranderde de score dan nog wel? Jazeker. Voor rust was het Wytze Meindert Lenstra die zijn vijfde doelpunt dit seizoen scoorde en hiermee de score van ATC-5 verdubbelde.

Dit doelpunt was ook het laatste doelpunt van deze vermakelijke eerste 45 minuten voetbal. We konden met een zeer goed gevoel de kleedkamer opzoeken. We stonden niet alleen 2-0 voor, maar we lieten eindelijk weer eens zien het voetballen nog niet helemaal verleerd te zijn.

In de rust spraken we af zo door te gaan. We speelden goed en we stonden 2-0 voor. Weinig redenen om veel te veranderen. Wel waren we gewaarschuwd. Een paar goede spelers van Quick-7 zouden de tweede helft in het veld komen. De wedstrijd was nog lang niet gespeeld.

Maar dat wat niet mocht gebeuren, gebeurde toch. Binnen no-time stond der Anschlusstor voor de Zwartrokken op de borden. Heel knullig verdedigen ging hieraan vooraf. Miscommunicatie tussen Johnny Bravo en Kwallie zorgde ervoor dat de spits van KVV Quick’20 7 zomaar de bal kon binnen tikken.

En daarmee was het nog niet gedaan. Ook de gelijkmaker kwam op de borden. De laatste man van Quick-7, veruit de beste man aan Oldenzaalse kant, begon aan een rush. Hij was niet te stoppen en bracht uiteindelijk de 2-2 op de borden.

Zo stonden we comfortabel op een 2-0 voorsprong, zo staat de stand weer gelijk. We moesten nu uitkijken dat de Oldenzalers niet dr op en dr over ging. Alle zijlen werden bijgezet. Even nog een tandje hoger. Gasje bij.

Maar op zulke momenten mis je toch wat creativiteit. Natuurlijk, Kaklar was er niet. Toch altijd garant voor een doelpunt tegen de Zwartrokken. Maar het ging om exceptionele creativiteit. Iets wat maar weinig spelers in de vijfde klasse reserves hebben. Iets wat alleen weggelegd is voor de allergrootsten.

Iets wat alleen weggelegd is voor Basje Honing ter Keege.

Terug naar 1 april. Tegenstander AJC’96. König aan de bal. Mannetje één voorbij, mannetje twee voorbij. Panna hier, hakje daar. Met goede spelers win je de slag. Met een speler als Bas de Bluffer win je de oorlog. En hij werd gemist.

Hij die door weer een magnifieke beweging de tegenstander te kijk zet. Hij die een mannetje meer creëert alsof het geen moeite kost. Hij die wat kan forceren als alles muurvast lijkt te zitten.

Doordat het voetbal wat minder werd, maar de inzet van beide partijen tomeloos bleef, bleef de wedstrijd voor de neutrale voetbalkijker erg leuk om naar te kijken. Door fouten over en weer waren er vele kansen, die allen onbenut bleven.

Ondanks de vele kansen werd er niet meer gescoord. Dit betekende ons eerste gelijkspel sinds 10 april vorig jaar. Maar ondanks dat het een remise werd, was het een erg leuke en vermakelijke wedstrijd. Winnaar was overduidelijk de neutrale toeschouwer, voor zover die er waren.

Het einde van de competitie nadert. Nog drie wedstrijden te gaan. KVV Quick’20 thuis, UD Weerselo 3 uit en RSC Rossom 3 uit. Als we zo spelen als vandaag valt er zeker nog wel wat te halen. We zullen het gauw genoeg merken!