2 april. Grapje, 1 April. 1 april. Grapje, 1 april. Nee, toch 1 april

’s Ochtends om elf uur voetballen is een mooie tijd. Kwart voor tien verzamelen en op naar Losser. Maar als snel bleek dit een dwaasheid te zijn. Niet om elf uur, maar al om half elf mochten we voetballen. Dat de kledingstas ook nog onderweg was en het wedstrijdformulier nog ingevuld moest worden maakten de gekheid compleet.

Door de vele blessures hadden we slechts negen man. Doordat een drietal spelers uit andere teams met ons meededen konden we nog enigszins een representatief elftal op de been krijgen. Maar zoveel blessures is natuurlijk gewoon een farce.

Tegenwoordig schijnt het ook heel normaal te zijn om je tot een uur of drie ‘s nachts compleet het licht uit de ogen te zuipen en dan lekker komen opdraven en je team in de steek te laten qua voetbal. Degene die zich daarvoor aangesproken voelt mag zich wel even de ogen uit de kop schamen !!! 10.45 kon er dus worden afgetrapt met 10 ½ persoon

Toch kwamen we vrij snel op een 0-1 voorsprong. Muud Rilo wist met een fraai boogballetje de keeper te passeren, maar de bal leek vlak langs de verkeerde kant van de paal te gaan. Del rende snel achter de bal aan en wist de bal het beslissende zetje te geven. De voetballers van AJC keken nog even naar hun grensrechter maar die stak de vlag ook niet in de lucht. Iedereen liep alweer naar hun plek om de aftrap te nemen.

Maar toen was het de beurt aan FC Holskamp. Typisch gevalletje ‘thuis weinig te zeggen’. Skeitsie liep naar de grensrechter en vroeg nog een heel nadrukkelijk of het toch écht geen buitenspel was. De grensrechter was net zo verrast als alle andere aanwezigen op en rond het veld en besloot toch maar ja te zeggen. Doelpunt afgekeurd. Wat een streek.

Snel werd ook duidelijk dat het dronken persoontje een overwinning in de weg zou staan (ipv de aanvaller van AJC). De 1 en 2-0 waren onze rechtsback dan ook persoonlijk aan te rekenen’. Scheelde trouwens dat de 2-0 uitbleef waardoor we met een 1-0 achterstand de kleedkamers konden opzoeken. Wat een klucht.

De tweede helft begon meteen vol grol. We kregen al vrij snel een vrije trap op iets minder dan twintig meter van de goal. Übergoor ging achter de bal staan en schoot. Via de lat en de rug van Conjo Patrick belandde de bal over de lijn. Je zag skeitsie denken: ‘Buitenspel? Nee. Hands? Nee. Bal wel over de lijn? Ja… Shit, bedenk wat, bedenk wat, bedenk wat’. Het zweet brak uit, maar hij kon niks bedenken; 1-1.

Maar de lol was er voor ons snel af. Eerst viel Ruud uit met een, wat later bleek, gebroken voet en het voetbal was één grote guitigheid. Het enige geluk was dat we niet tegen een al te goede tegenstander moesten, anders zouden we echt met een hele dikke nederlaag afdruipen.

Maar ondanks de vele blessures en de tegenslagen konden we redelijk goed stand houden. Maar door een‘niet erg solide ogende verdediging van ATC’ kon AJC toch weer op voorsprong komen.

Over het restant van de wedstrijd valt weinig boeiends te melden. Het voetbal was van beide kanten zeer slecht en er werd ook niet meer gescoord. Enige vermeldenswaardige was de krankzinnige actie van Conjo Patrick. Met twee gestrekte benen kwam dit keepertje invliegen. Het scheelde niet veel of F88 had alles onder de knie gebroken en afgescheurd.

We spelen allemaal zondagochtend lekker een potje voetbal. En iedereen moet maandag gewoon weer naar werk en/of school. Zo’n actie hoort niet op het voetbalveld thuis. Wellicht dat Conjo Patrick dit niet snapt omdat hij niet op school zit en/of geen werk heeft. Maar we mogen toch hopen dat er wel een paar verstandige mensen in dat team rondlopen.

Leuke geestigheid was de reactie van waarschijnlijk de grootste faggot die ooit in losser was: ‘hey titje’. En anders krijgen we klappen van je handtasje? Je durft je uggs toch niet vies te maken.

Helaas, de vele blessures hebben ons toch parten gespeeld. En ‘Als er dan jongens zijn die verzaken dan houd het als ploeg zijnde al snel op en wordt elke wedstrijd een moeilijke’.

Vandaag was het niet wat. Slecht voetbal. Zeer slecht eigenlijk. Inspiratieloos. Maar ook rare beslissingen door de leidsman. Nee, vandaag was het niet wat.

Vandaag was een grote grap.