Nederlaag staat gezellige barbecue op dakterras niet in de weg

Vanmorgen scheen de zon fier en met een temperatuur van bijna twintig graden Celsius was het heerlijk weer om een potje te voetballen. Iedereen genoot zichtbaar van het prachtige weer, maar toch was het lekkere weer niet het gesprek van de ochtend.

Zou het ‘m echt zijn, zou hij nu ook al uit de tweede selectie gezet zijn?

Toen de spelers van Victoria’28 4 op het sportcomplex Slangenbeek aankwamen waren alle kopjes richting Victoria-4 gericht. Iedereen keek of er een gele ster op de borst van één van de spelers te bespeuren was. Iedereen keek of er niet iemand met een wel hele grote neus tussen liep. Iedereen keek of er niet iemand met twee zakjes goud om de nek liep. Iedereen keek of er niet iemand met een lange baard en keppeltje tussen liep.

Op de officiële website van Victoria’28 was namelijk bij de teaminformatie van Victoria-4 een bijzondere naam te vinden: M. El Hamdaoui. Niet dat er ook maar iemand fan is van deze varkensvleesweigeraar, maar de wedstrijd zou er wel een stuk moeilijker door worden.

Uiteindelijk bleek het allemaal erg mee te vallen. Het was slechts een naamgenoot. De oplettende lezer had dit eigenlijk ook wel kunnen weten. Op de teampagina staat achter M. El Hamdaoui namelijk ‘teamspeler’.

De wedstrijd zelf begonnen we zoals zo vaak niet goed. Al meteen in het begin van de wedstrijd stonden we tegen een 0-1 achterstand aan te kijken. Hassan mocht zomaar met een shalom slalom vier man van ons passeren en met een simpel tikkie breed gaf hij hun spits een niet te missen mogelijkheid.

Vlak na de goal was er nog een tegenvaller voor ons. RonBrum wilde een bal wegtrappen maar een speler van de Groenwitten kwam –te laat– met gestrekt been in en raakte the Octopus vol op de wreef. De verwachting is dat hij komende weken buitenspel zou staan met deze blessure.

De eerste helft kenmerkte zich verder als een weinig hoogstaand duel. Weinig kansen werden er gecreëerd. En de kansen die er al waren, werden vaak knullig om zeep geholpen. Wel bleef het zo een spannende wedstrijd omdat er met een 0-1 ruststand nog van alles mogelijk is. Dat de tegenstander een scheidsrechter regelt, voor een voor ons thuisduel, is verder op zijn minst opmerkelijk te noemen.

De tweede helft was totaal anders dan de eerste 45 minuten voetbal. Het was eenrichtingsverkeer. De Pedohunter kwam af en toe op rechts goed door, maar veel meer konden we er niet tegenover zetten. Nadat de score werd verdubbeld konden de groenwitten uitlopen naar een 0-6 eindstand, waarbij de laatste twee doelpunten van grote schoonheid waren.

Deze nederlaag betekende de 25e verliespartij op eigen bodem in de senioren. De eerste helft was het nog wel spannend maar in de tweede helft denderden ‘de Patmos boys’ over ons heen. Wat de nederlaag extra zuur maakte was dat we wederom niet tot scoren kwamen. Dit betekende de eerste keer ooit dat we drie wedstrijden op rij niet gescoord hadden.

Na de wedstrijd was het genieten op het terras. Zonnetje scheen heerlijk en dan komen de beste ideeën bovendrijven. De taakverdeling werd gemaakt en iedereen deed wat die moest doen. Ongeveer twee uur later zaten we met een goeie groep op het dakterras bij Sndr. De eerste barbecue van het jaar was een feit! Inclusief Music powered by DJ Goldlock!

Het werd een prachtig feestje. Barbecue, bier en natuurlijk DJ Goldlock; wat wil een mens nog meer. Maar Hitzen stal niet alleen de show. OLLI€5,- deed een glorieuze vertolking van Andre Hazes’ de vlieger en Petertje Pils wist met zijn karaoke de lachers op zijn hand te krijgen.

Naarmate het kouder en donkerder werd, kwam het feestje langzaam ten einde. De spullen werden weggezet en het feest verplaatste zich naar de stad waar we vrolijk doorgingen tot de late uurtjes! De wedstrijd was niet wat we er van verwacht hadden, maar na de wedstrijd was het weer supergezellig! Al met al weer een ouderwetse Sunday funday!!

Man of the Match: Ricardo