ATC-5 weet met goed spel DTC-2 te verslaan

DTC’07 2. Even nadenken. Ohja, de eerste wedstrijd van het seizoen. Dat was alweer even geleden. 1-0 verloren destijds. Spelend in die foeilelijke shirts. Oranje en blauw. Te verklaren door de fusie in 2007 waarbij het blauwe SV Dinkelland en het oranje Tilligte SV besloten op 1 juli de krachten te bundelen. Beide waarschijnlijk te trots op hun kleur om een mooier tenue te creëren. En nog steeds een bittere nasmaak van die niet zo heel slanke leidsman. In de VI van vorige week stond een heel stuk over omkopingen in de voetballerij. Onder andere Huis ter Duin werd genoemd. Het zou gaan om flinke bedragen. Maar in Tilligte gaat dat anders. Daar kan de plaatselijke Obese Scheids XXXL nog worden omgekocht met een paar broodjes kroket. Criticasters zijn er zoals altijd ook, die zeiden dat we gewoon de mindere partij waren. Aan ons dus vandaag dus om hun ongelijk te bewijzen.

Na het debacle van vorige week waren we erop gebrand om vandaag weer een goede prestatie neer te zetten. Aan het weer kon het niet liggen. De zon kwam er zo nu en dan prachtig door en met een heerlijk temperatuurtje zou het zeer aangenaam voetballen worden.

We begonnen de wedstrijd heel erg goed. Duels werden gewonnen en in balbezit werden vaak goede beslissingen genomen. En mocht DTC er dan een keer denken uit te komen stond daar steevast W2 die alles en iedereen tegenhield. Het mag dan ook niet onverdiend heten dat we op een 1-0 voorsprong kwamen. Uit een corner was het Dennie die de bal uitstekend in de goal kopte.

Na deze openingsgoal bleven we goed voetballen. DTC-2 kwam er niet aan te pas. Waar WytzeLen eerst één op één met de keeper miste, was het iets later voor de Fries wel raak. Hij ontving de bal van Muud Rilo op een meter of twintig van de goal. Hij legde de bal eens klaar en vuurde op goal. De bal ging linea recta richting de winkelhaak, zoals de Belgen zouden zeggen. Een onwaarschijnlijk mooi doelpunt. Als Messi deze goal had gemaakt, zou de goal de wereld over zijn gegaan. Maar bij het feit dat beide spelers beter bij hun club spelen dan in hun nationale elftal houdt de vergelijking wel op.

We speelden vandaag een van de betere helften dit seizoen. De actie van Gingerbeard was misschien wel heel typerend. Hij zag De Muur in de zestien helemaal vrij staan. Je zag de Wilbert kijken. Je zag Wilbert denken: ‘Nee, dit is te makkelijk, ik kies een andere oplossing’. Met passer en lineaal speelde hij de bal naar Danny Dykhauskas. Na de wereldgoal van WML, nu deze magistrale pass. Formidabeltman!! Zelden op de Nederlandse velden vertoond, laat staan op de amateurvelden. De verdedigers van de Dinkellanders keken met open mond toe. ZoZoet zette zijn voet ertegenaan en alsof alles nog niet erg genoeg was, verschalkte hij de keeper met een soort van lob. Wat een galaryplay!

Vlak voor rust hadden we ook nog recht op een penalty. Ruudje kreeg op het moment dat hij wilde schieten in het strafschopgebied een dikke bodycheck. De scheids wuifde de protesten van de ATC-5ers weg en weigerde te fluiten waarna we dus gingen rusten met een 3-0 voorsprong.

Een van de beste helften van dit seizoen. We zouden op deze manier doorgaan. Enige verandering was de wissel Ovart Bergoor voor Kluns, die langs de lijn bij het eerste geld moest verdienen.

Meteen na het fluitsignaal voor de tweede helft kregen we een goede mogelijkheid op een vierde treffer. Double D werd één op één met de keeper gestuurd en leek zijn tweede van de dag te kunnen maken. Alleen spijtig genoeg redde hun doelman knap waardoor de stand onveranderd bleef. Het was helemaal jammer dat de Waterpönskes vervolgens in de tegenaanval meteen wél het net wisten te vinden, 3-1.

Wat volgde was een stormloop van de Oranje Blauwen. Opportunistisch spel om misschien zo nog wat te kunnen forceren. Maar de complimenten waren toch voor onze verdedigers. Ballen werden weggekopt en weggetrapt, aanval naar aanval werd afgeslagen. Vooral Judas steeg enorm boven zichzelf uit, vriend en vijand keken vol bewondering toe.

In een spaarzame counter kregen we wederom een goede mogelijk om tot scoren te komen. Een geweldige steekbal van Rudie M. zorgde ervoor dat Poolski weer één op één met de keeper kon komen. Maar in tegenstelling tot vorige keer, werd Mr. Statistic nu frontaal omver gelopen. Weer een zuivere penalty, maar weer weigerde de leidsman te fluiten voor een strafschop. Met grote verbazing keken wij naar het niet ingrijpen van de scheidsrechter. DTC’07 2 was een stuk minder verrast, waarschijnlijk omdat ze daar met die dikke scheids wel wat partijdigheid gewend zijn.

Naarmate de tijd verstreek gingen de kopjes bij DTC toch steeds wat meer hangen. Het verzet brak langzaam maar zeker. Nadat de scheids vandaag voor de laatste maal floot konden de armen bij ons de lucht in. Gewonnen! Leuke bijkomstigheid was dat dit ons honderdste punt in de senioren betekende. We hebben er wel wat langer over gedaan dan 34 wedstrijden, maar dat mag de pret niet drukken.

Volgende week mogen we weer naar Oldenzaal om het tegen dé absolute titelkandidaat op te nemen. Berghuizen 4 away! Oftewel, piraatje en beugels in de kantine!

Man of the Match: Swoelie