ATC-5 verliest 5v5 in driehoeksformatie

Als Rensel, JtB en Svennos zaterdagavond mooi aan’t sjikkern an zijn in Hengelo zegt Slowhan ineens: ‘Weetje wat wel kut is? Dat de rest van het team nu mooi aan het zuipen is in Keulen’. Hierop reageert de tilfhunter met de woorden ‘Weetje wat pas kut is, dat we morgen eigenlijk een wedstrijd tegen Quick’20 hebben. En we zijn maar met zijn vijven’.

‘De volgende dag zijn er inderdaad maar vijf van ons. Guàn, @Rensel86, Steen, de Berk en Aackieph. Quick-8 was op het sportpark Slangenbeek met maar tien man komen opdagen. Onderling werd afgesproken om op een half veld 5 tegen 5 te gaan spelen, zodoende kon Quick’20 elke speler een keer wisselen. Twee keer 25 minuten. Geen keeper.

Wij begonnen met en driehoekformatie met twee mensen op de vleugels. Lens Rangkamp en TBK achterin, Brkn in de spits, de Akif en de Rups moesten de linker- en rechterflank bestrijken. Quick-8 begon het beste aan de wedstrijd. Duidelijk in het voordeel met vijf fitte mensen tegen de vijf brakke mensen van ATC-5. Door goed verdedigend werk van Waterboy en Langi bleef het lang 0-0, maar na een klein kwartiertje spelen maakte Quick’20 dan toch die dikverdiende 0-1. Uit een corner kon die lange spits van hun zomaar vrij inkoppen.

Na deze openingsgoal waren wij ff goed wakker geschud. Meteen pakten wij de draad op en zetten Quick-8 volledig onder druk. Quick’20 kon weinig anders doen dan veel overtredingen maken, heel veel overtredingen. Doordat de scheidsrechter de kaarten op zak hield, ontstond er soms een wel heel onvriendschappelijk sfeertje.

Maar vlak voor rust kwam die gelijkmaker dan toch op het scorebord. Na een prachtige steekbal van Rens kon Terkan Bunç 1 op 1 met de keeper komen, maar werd zomaar van achteren neer geschopt: penalty. Rensel eiste de strafschop op en schoot genadeloos hard binnen. In de overige speeltijd werd niet meer gescoord en dus gingen de ploegen rusten met een 1-1 tussenstand.

In de rust waren er geen ruzies over wie gewisseld moest worden, aangezien we geen wissels hadden. Snel de thee op drinken en weer terug naar het veld. Quick’20 kwam zoals verwacht met een compleet nieuw team het veld op.

Vanaf het fluitsignaal van de tweede helft waren wij de bovenliggende partij. Met aanvallend en dominant voetbal stuurden wij Quick-8 van het kastje naar de muur. En weer terug. Alle hoeken van het veld lieten we Quick’20 zien. Duizelig getikt werden ze.

De ene aanval was nog mooier dan de andere, alleen de kansen werden helaas niet afgemaakt. Het stond nog steeds 1-1, maar het had zomaar 1-10 kunnen zijn. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd was het dan toch zover. @Rensel86, de absolute man of the match, zag de keeper van de tegenpartij ver voor zijn goal staan en met een geweldig afstandsschot van eigen helft verraste hij de keeper van Quick-8. Prachtig doelpunt.

Ook na dit doelpunt bleven we de wedstrijd controleren en domineren. De minuten verstreken en er was geen vuiltje aan de lucht. De officiële speeltijd zat erop, alleen de blessuretijd moesten we nog doorkomen.

Maar dan. Quick’20 wilde de wedstrijd niet zomaar verliezen en stuurde de vijf overige spelers het veld in. De scheidsrechter greep niet in en dus was het ineens vijf tegen tien! Binnen no-time maakte Quick’20 de 2-2.

We zaten inmiddels al ruim zes minuten in de blessuretijd, maar de leidsman floot nog steeds niet af. In de negende minuut van de blessuretijd maakte een speler van Quick-8 buiten het strafschopgebied een onvervalste schwalbe. De arbiter bedacht zich geen moment en wees naar de stip. De speler van Quick’20 die achter de bal stond miste voor ons helaas niet en maakte zodoende de 2-3. Nog geen twee seconden na onze aftrap floot de scheids voor de laatste maal op zijn fluit.

Dat is pas kut’,

aldus Lens Rangkamp.