Vogi-jood buigt gelijkspel na wedstrijd om in overwinning

 

Zondagochtend, half acht. Na alweer een wilde nacht bij Twins bedenkt De archeoloog van het jaar 2009/2010 zich dat hij al over drie kwartier bij ATC’65 aanwezig moet zijn. Nog snel één laatste drankje en op naar huis. Snel omkleden en weer op de fiets naar ATC’65.

De wedstrijd zondag was vervroegd naar 9 uur zodat beide teams nog op tijd waren om naar Amsterdam of de oude markt in Enschede te kunnen. Nadeel hiervan is dat de bij ons iedereen ongeveer nog dronken op het veld stond.

De eerste helft was niet om aan te gluren. Slecht voetbal zonder overtuiging van beide kanten. Waarschijnlijk was iedereen met het hoofd al bij een heel andere wedstrijd vandaag. Voor de toeschouwers was dit helemaal erg. Kom je zo vroeg je bed uit om je teampje aan te moedigen, zit je naar een wedstrijd te kijken die nog saaier is dan vissen zonder aas.

Zowel Vogido 6 als wij hadden de gehele eerste helft geen enkel schot op goal. De enige corner van de wedstrijd was voor rekening van Vogido, maar dit kwam door een verkeerde terugspeelbal van Aackieph.

We gingen dus rusten met dezelfde stand als dat de wedstrijd begon; de hatelijke brilstand. In de rust kwamen de Beltmeister en Captain Ed samen om wat te veranderen, want dit kon zo absoluut niet. Besloten werd om  De archeoloog te brengen, in vrije tijd ook cultheld van beroep. Olliebier Drinkmann werd gewisseld voor de atc-cowboy. Wat later in de tweede helft zou Lytse Sammers nog het veld inkomen.

Beide ploegen kwamen totaal anders uit de kleedkamers. Waar de eerste helft zich kenmerkte door de lakse instelling kenmerkte de tweede helft zich door de echte winnaarsmentaliteit. Sowieso, als daar ineens iemand als Ollie in het veld staat doe je als ATC-5 zijnde net dat stapje extra. En als tegenstander wil je natuurlijk ook alles doen om te imponeren.

Hierdoor ontpopte de wedstrijd zich als een cocon tot een mooie vlinder in een uiterst boeiend schouwspel. Mooie passes, zo niet nog mooiere doelpunten. Wat te denken van die beauty van  Vogido 6. Uit een corner werd de bal door Bellieby weggekopt waarna de aanvoerder van Vogido de bal zomaar op de pantoffel nam en de bal keihard in het net wist te werken.

Deze goal gaf Vogido 6 kracht. Ze waren in deze fase de bovenliggende partij, maar echte kansen creëerden ze ook niet. Maar niet geheel onverwacht kwamen ze toch op een 2-0 voorsprong. Als de linksback mee opkomt vergeten wij uit te stappen. De back bedenkt zich geen moment en haalt verwoestend uit. Via de binnenkant van de paal belandt de bal in het net.

Dit kon wel eens de genadeklap zijn. Vogido rook bloed en zette nog eens aan. We werden helemaal overlopen. De midmid van Vogido gaf een prachtige steekbal en onze verdedigers stonden geparkeerd. Niks lijkt de spits van Vogido 6 nog in de weg te staan om die 3-0 binnen te tikken. Maar dan. Zomaar uit het niks. Ukif Açar loopt zomaar in het veld en schiet de bal hard weg. Vogido reageert meteen fel, want dit is gewoon een goede kans om zeep helpen. De scheidsrechter kan vervolgens niks anders doen dan het anti-talent de gele kaart te geven wegens het betreden en deelnemen van het spel zonder toestemming van de scheids.

Iedereen snapt er niks van, maar achteraf bleek dat Akiev heel goed wist wat hij deed. De Akif is zo’n speler die weet dat als je het moeilijk hebt soms iets raars moet doen om terug in de wedstrijd te komen. De kindervriend van het jaar 2008/2009 pakte dit signaal meteen op en stroopte de mouwen nog eens op. Hij nam ATC-5 op sleeptouw. De Brinkmeister is een echte winnaar, die wil zelfs winnen met ganzenborden.

Het was alle ballen op OLLI€5,-. De Duitse dribbelaar was ongrijpbaar voor de spelers van Vogido 6. Met nog tien minuten op de klok liet Snollie zijn huzarenstukje zien. Met een wel heel indrukwekkende solo liet hij het halve team van Vogido met het schaamrood op de kiezen achter zich. Hop, hop, hop, alsof ze er niet stonden. Alleen net op het moment dat hij de keeper wilde omspelen werd hij genadeloos hard van achteren neergehaald. Penalty! De archeoloog van het jaar 2009/2010 zelf gaat achter de bal staan. Klein aanloopje. En dan, typisch Olliebier Drinkmann. Panenka achter het standbeen langs. Keeper languit in de hoek. Prachtig!

Dit was meteen een superboost voor ons. We gingen er nog eens vol voor. Maar met nog tien minuten te gaan stond het nog steeds 2-1 dus besloten we ons geheime wapen in te brengen: De partypopper van het jaar 2009/2010. Hele jaar maar twee keer – op feestjes – gezien, maar hij stond er vandaag wel.

Olliewas bij tijd en wijl weergaloos, niet te stoppen. Als hij weer aan een indrukwekkende solo begint speelt hij de bal net iets te ver voor zich uit waardoor de keeper met een sliding kan ingrijpen. De bal beland echter voor de voeten van de ingevallen Lamme die zich geen moment bedenkt. Van een meter of 40 stift hij de bal ineens op goal. Die heerlijke rechtervoet, iets onder de  bal, aaiend bijna, subtiel scheppend, een beetje vertraagd, de rug kaarsrecht, de tong iets uit de mond. Een woeste bokser die heel teder een kuikentje op het droge tilt, zo zag het eruit. Traag zweefde de bal door de lucht. Met een perfect, fluweelzacht boogje rolde de bal uiteindelijk in het net. 2-2!

Met nog twee minuten op de klok besloot De Brinkmeister nog één keer aan te zetten. Na drie man voorbij gespeeld te hebben legt hij de bal breed op de meegelopen Sytsûh die de bal slechts nog een klein tikje hoeft te geven. Maar Sytse zou Sytse niet zijn om die bal vol op de slof te nemen. Helaas voor hem net een polletje waardoor hij de bal helemaal verkeerd raakt. Hij schoot de bal zo hoog over dat die zelfs met rugby niet zou tellen.

Na dit wapenfeit besloot de scheids af te fluiten waardoor we voor de tweede maal op rij 2-2 speelden. Snel omkleden en OLLI€5,- kon snel naar de oude markt in Enschede om de apotheose van de eredivisie te kunnen zien.

Man of the Match: De archeoloog

Update: Waarschijnlijk was Snollie nog wel heel bezopen van dat nachtje Twins. Het bleek geen 2-2, maar 4-2 te zijn. Gewoon totaal twee doelpunten gemist blijkbaar…

Update II: Waarschijnlijk zijn ze bij Vogido 6 blij met de uitslag van afgelopen zondagmiddag aangezien ze wel van jodenstreken houden…