Winnen we ooit nog?

Een uur eerder voetballen omdat het nodige volk nog graag naar Graafschap uit wilde resulteerde vanmorgen in een goede financiële meevaller voor de boetepot. De Akif, Langi, Hans Klok, Swoelie, @PeterKorf en Petrailleur zorgden ervoor dat de pot weer lekker gespekt werd voor een nu al legendarisch weekendje weg. Gelukkig hadden we genoeg man waardoor we ruimschoots op tijd voor de vierde keer dit voetbaljaar naar Oldenzaal konden voor een pot voetbal.

Voetbalvereniging Oldenzaal 4 was de opponent van vanmorgen. De wedstrijd bij ons thuis was één van de betere wedstrijden van ons dit jaar, dus zou vandaag de negatieve spiraal van niet-gewonnen wedstrijden dan eindelijk doorbroken worden?

Vanaf het beginsignaal waren wij de bovenliggende partij. Onder dirigent van Giesmo werd er vanuit de verdediging keer op keer uiterst geduldig de vrije man gezocht. En als er zich even geen vrije man aandiende was het gewoon lekker rustig balletje terug om vervolgens weer heel geduldig de weg naar vijandig doel te zoeken.

Kansen kwamen er ook. Nadat Berry na een fraaie actie nog hard op de paal schoot was het even later wel raak. Brank Frummelhuis werd diep gestuurd, speelde met een leuke voetbeweging een mannetje uit en schoot vervolgens raak.

Ook na de 0-1 hadden wij het beste van het spel. The Catwalk Criminal was vandaag het motortje van de verdediging. Geen rare dingen capriolen, de bal de meters laten maken en hij gaf geen centimeter ruimte weg mocht Oldenzaal toch nog aspiraties hebben om alleen al een aanval proberen op te zetten.

Tegen het einde van de eerste helft kreeg de Duitser van het jaar 2009/2010 nog een goede kans. Uit een uittrap vanWoelie-NSB verlengde Fr3nk met de kop waarna SOE één op één met de keeper kwam. Helaas kon de keeper zijn inzet keren waardoor de stand slechts 0-1 bleef.

In het restant van de eerste helft gebeurde weinig benoemenswaardig waardoor we thee gingen drinken/knoeien met een 0-1 voorsprong. We speelden een erg goede partij en er leek niks aan de hand, deze wedstrijd moesten we toch naar ons toe kunnen trekken…

Maar hoe anders was de tweede helft. Hoe goed we de eerste helft speelden, hoe slecht we de tweede helft speelden. Het verschil was gigantisch. Mede door verschillende blessures groeide op sommige plekken het gras waarschijnlijk harder dan er gelopen werd. Oldenzaal 4 merkte dit ook op en zag zijn kans schoon.

Waar wij in de eerste helft de bal het werk lieten doen was het Oldenzaal dat nu het initiatief nam. Wij stonden met de rug tegen de muur, maar gelukkig stond daar keer op keer Sijsje weer die ongeveer de enige was die nog een beetje niveau had deze tweede helft.

We hielden de druk van Oldenzaal 4 bewonderenswaardig tot ongeveer halverwege de tweede helft vol. Steeds meer mensen van ons zaten er totaal doorheen en een speler van Oldenzaal kon op de rechterflank zomaar opstomen zonder dat hem ook maar een strobreed in de weg gelegd werd. Chef-BBQ moest wel uitstappen en de speler van Oldenzaal 4 zag zijn kans schoon. Dit was hét moment waar ze de hele tijd al op wachtten. Snel een voorzet naar de voorhoedespeler van Oldenzaal, FC N’Gieso was nu weg uit het centrum. De voorhoedespeler van Oldenzaal kreeg veel te veel ruimte en kon zomaar vrij inkoppen en tilde de stand daarmee naar 1-1.

Oldenzaal 4 rook bloed en ging nu risico’s nemen om toch nog met drie punten van het veld te gaan. In deze fase van de wedstrijd konden wij niet veel meer dan twee keer gevaarlijk counteren. Twee keer kon F88 op de keeper afstomen, maar twee keer wist hij het net niet te vinden. De eerste keer tikte hij de bal nog wel langs de keeper, maar ook net langs de verkeerde kant van de paal. De tweede keer maakte de keeper zijn goal goed klein en wist er een corner van te maken.

Ondertussen bleef Oldenzaal de dominerende partij, maar tot scoren kwam het de hele tijd niet. Wij probeerden het gelijke spel eruit te slepen. De eerste helft waren wij de beste partij, de tweede helft was Oldenzaal 4 beter. Maar Oldenzaal was het hier begrijpelijkerwijs niet mee eens en ging vol voor der Siegtreffer.

Een corner van hun werd weggewerkt uit ons strafschopgebied en belandde zomaar voor de voeten van een speler van Oldenzaal 4. Deze bedacht zich geen moment en schoot hard op goal. Langs alles en iedereen heen en Koning Woelie Woelie zag de bal veel te laat waardoor hij hier ook geen antwoord op had. Erg fortuinlijk, maar hij telt wel.

Oldenzaal wist de wedstrijd vervolgens simpel uit te spelen en dus eindigde de wedstrijd in een 1-2. Het verschil tussen de eerste en de tweede helft was wel erg groot. Eigenlijk veel te groot! Hoe geconcentreerd en simpel we de eerste helft speelden, hoe moeilijk en geforceerd we de tweede helft speelden. Hier valt absoluut nog veel winst te behalen

We moeten nog drie wedstrijden spelen in deze competitie. Drie wedstrijden op zich. Drie finales. Volgende week is het Pasen en zijn we een weekend vrij. Die week erop mogen we thuis tegen MVV 4 spelen om weer eens voor de overwinning te gaan!

Man of the Match: de Gies