ATC-5 pakt punt tegen helden van Delden

Nadat we de laatste paar wedstrijden in een negatieve spiraal zaten, was dit de uitgelezen kans om eindelijk weer eens de drie punten te pakken. De tegenstander van vandaag: De helden van Delden. Het beloofde een echte kraker te worden. De nummer elf tegen de nummer negen. En wat de wedstrijd helemaal speciaal maakte was de allereerste keer ooit dat de gebroeders Daan en Pieter samenspeelden in één elftal. Geschiedenis zou er geschreven worden, dat stond vast.

Delden 2 bleek deze wedstrijd uiterst serieus te nemen. Een kwaliteitsinjectie in de voorhoede moest voor het eerste punt/de eerste punten zorgen voor de Deldenaren deze competitie. Helaas voor hen bleek deze man zichzelf veel beter te vinden dan hij eigenlijk goed is. Hij kwam er niet aan te pas en uit frustratie trapte hij @gijsoldekalter na, net op het moment dat ze in de verdediging bij Delden een bal te kort terugspeelden op de keeper. Binnen een honderdste milliseconde baalde deze spits al van zijn daad. Hij voelde de grond trillen en keek met angstige ogen om zich heen. Het angstzweet brak hem uit. Het kloppen van zijn hart waren aan de andere kant van het veld nog te horen. Vanuit het niks stond Johan voor hem om eens een hartig woordje over deze laffe daad te spreken. De spits durfde niet meer dan zwijgend ja te knikken, zoiets had hij nog nooit eerder meegemaakt.

De scheidsrechter zag dit alles en deed alles af met een waarschuwing terwijl rood natuurlijk op zijn plaats was geweest. De goal die aan de andere kant van het veld viel werd ook afgekeurd en met een stuiterbal werd het spel weer hervat.

Na dit incident waren wij de betere ploeg. Vooral via de zeer beweeglijke Hieter Pilgerink en Berry zetten wij Delden constant onder druk waardoor ze er gewoon niet aan te pas kwamen. Helaas waren wij steeds net niet nauwkeurig genoeg in de passing waardoor echt gevaarlijke kansen uitbleven. Wel bereikte Tomod met een prachtige pass F88 die van achteren werd neergetikt in de zestien, maar de scheids liet –zoals zovaak– wederom gewoon doorspelen.

En wat krijg je als je zelf niet scoort? Juist ja, de tegenstander gaat dan scoren. Uit de eerste beste aanval van Delden 2 was het meteen raak. Een passje dwars door onze verdediging bereikte zomaar een medespeler die vervolgens hard raak schoot.

Door deze achterstand gingen we meer risico nemen en nog meer naar voren spelen. Het halve speelveld leek vandaag maar nodig, al kon Delden 2 nog wel één keer gevaarlijk counteren via die spits van hun. Maar precies zoals je van deze held verwacht mikte hij naast de goal waardoor de stand op het scorebord nog niet veranderde.

Nog niet. Want iets later was het wel raak. Het Scheermes gaf een pass waarvan je niet eens het vermoeden kon hebben dat hij zo’n pass in huis had. Een bal vanaf de linkerflank vol gevoel over de verdediging heen gegooid richting de Berk. Letterlijk plukte Terkan Bunc de bal uit de lucht, alsof er lijm aan zijn schoenen zat. Heel voorzichtig liet hij de bal één keer stuiteren om de keeper gelegenheid te geven zijn goal te verkleinen. Maar dit bleek alleen maar valse hoop. Brkn tilde de bal vlak na de stuit subliem over de doelman heen, met de liefde en zorgzaamheid waarmee een moeder haar pasgeborene op de commode legt. Perfectie in de vijfde klasse S. Genieten.

Ook na deze gelijkmaker werden wij nog enkele keren gevaarlijk, maar dit resulteerde helaas voor ons niet in een doelpunt. Met een 1-1 stand op de borden konden we de kleedkamer legbatterij opzoeken voor vijftien minuten rust.

De tweede helft begon heel iets later omdat er op het naastgelegen veld een speler van ATC’65 een gebroken been had en de ambulance via ons veld daar moest komen. Verschrikkelijke dingen, hopelijk zal alles meevallen en kan hij snel weer voetballen!

Na een kleine vertraging konden we dan toch beginnen aan de tweede keer 45 minuten. Net zoals de eerste helft waren wij de partij die probeerden te voetballen en was het Delden dat alleen maar kon tegenhouden. En net zoals de eerste helft was het Delden dat geheel tegen de verhouding in vrij snel op voorsprong kwam. Uit een counter schoot een speler van  Delden 2 met een letterlijk zondagsschot mooi raak waardoor we voor de tweede keer vandaag tegen een achterstand aan keken.

We raakten van deze goal niet van slag en bleven de wedstrijd domineren. Het was wachten op de goal voor ons. Delden 2 had nog steeds erg veel moeite met de beweeglijke Pieter en Berkan en de opkomende linksback Daan. Een paar schoten misten net wat precisie en als we combinerend een mooie aanval probeerden neer te zetten was het de grensrechter die steeds de vlag in de lucht stak en de scheids die telkens maar floot. Zo zou het toch wel erg lastig gaan worden.

Maar we gaven de moed niet op en bleven vechten voor op zijn minst de gelijkmaker. Ongeveer tien minuten voor het einde was het de mee opgekomen Daan die met een fijne steekbal Frenk Robbery wegstuurde. FB schatte de bal niet helemaal goed in waardoor de bal doorschoot. Als een duveltje uit een doosje dook daar zomaar Ed Kroket op voor de keeper. Snoepzak Ed was eerder bij de bal en schoot bekeken de 2-2 achter de keeper en bracht daarmee beide teams weer in evenwicht.

Het restant van de wedstrijd kenmerkte zich vooral door vechtvoetbal. Beide teams lieten de bal steeds minder het werk doen en het werd een steeds meer fysieke wedstrijd. Gescoord werd er niet meer waardoor de wedstrijd in een gelijkspel eindigde. Weer geen winst voor ons. Geen einde aan de negatieve spiraal van niet-gewonnen wedstrijden. En dit hadden we vandaag echt aan ons zelf te danken. We hebben verzuimd de drie punten te pakken. De gehele wedstrijd gedomineerd maar te weinig gescoord.

Een tweetal dagen na de wedstrijd bleek dat Delden zich heeft teruggetrokken uit de competitie. Aangezien alle andere teams die tegen Delden 2 gespeeld hebben gewonnen hadden, hebben we in zekere zin toch goede zaken gedaan; twee punten ingelopen!

Volgende week mogen we tegen Oldenzaal 4 spelen. De thuiswedstrijd was misschien wel de beste competitiewedstrijd van het seizoen, dus hopelijk kunnen we volgende week het tij weer keren.

Man of the Match: Berkanovic