ATC-5 vergeet de drie punten mee te nemen uit Wierden

 

Alsof kwart voor negen nog niet vroeg genoeg was, ging de klok vannacht ook nog een uur voorruit, wat nog een uur minder slaap betekende. Maar dit weerhield ons er natuurlijk niet van niet te gaan voetballen. Met dertien fitte ATC-5ers reden we naar Wierden om het te mogen opnemen tegen Omhoog 3.

Met nog vijftien minuten voor de aftrap hadden we alle tijd om ons om te kleden en een warming-up te doen. Hierna was het de hoogste tijd om af te trappen. Captain Ed won zoals altijd de tos waardoor Omhoog voor het eerste balcontact deze wedstrijd mocht zorgen.

Al vrij vroeg in de wedstrijd wilde Omhoog 3 even laten zien dat ze de bal wel vijf keer over konden spelen. Keertje balletje terug op de keeper, niks aan de hand. Zou je denken. Maar de laatste man en de keeper liepen elkaar dusdanig in de weg dat de gretig jagende FB zomaar kon profiteren en met links de bal in het net kon schieten. 0-1.

Maar de 0-1 zou niet lang op de borden blijven staan. Een speler van Omhoog wilde aan de linkerkant van het veld een voorzet geven, maar door gebrek aan techniek en een boost of luck belandde de bal zomaar achter Yoran.

Niet veel later floot de scheids voor een vrije bal op ongeveer twintig meter van de goal van Omhoog 3. Tjauwdie, die zijn rentree maakte in ATC-5 na weken te zijn uitgeschakeld door van alles en nog wat, was net naar de kapper geweest en was dus de geknipte man voor dit klusje. Hij zag @ricknijland zich proberen vrij te wurmen in het strafschopgebied en had al precies berekend hoe deze situatie een goal zou opleveren. De Turkse superster raakte de bal zo mooi, met zoveel effect en met zoveel gevoel, als een driebander. Via een speler van Omhoog 3 belande de bal voor de voeten van Dries Roelvink, precies zoals Atjala al in gedachten had gevisualiseerd.

De man wiens verstandkiezen volgende week getrokken worden aarzelde geen moment. Verstand op nul en knallen. Tegen dit geweld was de keeper niet bestand waardoor de vorige stand wederom niet lang stand hield.

In het restant van de eerste 45 minuten kwamen wij nog enkele malen met mooie aanvallen op de proppen. Maar keer op keer vlagde de grensrechter van Omhoog 3 en keer op keer was het de scheids die dan zo snel mogelijk op zijn fluit floot. Omhoog zette hier één afstandschot tegenover die op de deklat eindigde waardoor we met een 1-2 tussenstand de kleedkamers konden bezoeken.

Ook in de tweede helft was het weer vrij snel raak. De vreetzak van het jaar 2009/2010 werd diep gestuurd en kwam schuin van rechts één op één met de keeper. Kaklar kon de bal breed leggen op de meegelopen Guàn, maar de man met meer swing in zijn achterste dan Christina Aguilera en Shakira bij elkaar deed het geheel op zijn eigen manier. Met zijn hawk-eye-vision zag hij vlak voor de keeper een polletje en wist het meteen. Toen de bal van zijn voeten vertrok wist hij al dat zijn zoveelste geniale ingeving wederom een feit was. Alle spelers inclusief de keeper dachten dat hij de bal wel heel simpel verspeelde, maar uiteraard was dit niet het geval. De keeper dook naar de bal, maar vlak voordat hij de bal had kaatste de bal via het polletje over hem heen. Wederom precies zoals onze Kunuffelturk in gedachten had.

Met zijn zoveelste geniale actie deze competitie doet hij de poenerigheid van het voetbal, het schijnheilige Engelse gedrag rond het WK-bid, de overtreding van De Jong, interviews met Martin Jol, Feyenoord, het geauhoer bij Ajax en Qatar als WK-land op slag vergeten. Dat verrukkelijke vermogen tot bedwelming heeft geen enkele voetballer. Messi verrukt bij momenten, Chiba is de vleesgeworden verrukking. En dat allemaal bij ATC-5. Het is jammer dat zo’n speler veel te veel bezig is met zijn afschuwelijke en afgrijselijke studentenzaken en eigenlijk net wat te weinig leeft voor de voetbal anders zou de gehele wereld hem nu aanbidden. Maar aan de andere kant maakt dit de toekomstige mythe ook wel weer extra mooi.

De wedstrijd leek beslist maar Omhoog 3 gaf zich nog niet zomaar gewonnen. Vol opportunisme de lange haal hanteren en dan hopen op een gelukje. Waar de scheidrechter in de eerste helft niet wist hoe snel die op zijn fluit moet blazen nadat de grensrechter de vlag in de lucht stak, liet hij nu gewoon doorspelen ondanks dat Nick Rijland zijn vlag in de lucht stak. Zo word je elke week bij die uitwedstrijden weer genaaid door die onrechtvaardige en oneerlijke scheidsrechters en bij de thuiswedstrijden heb je uitfluiters rondlopen. Maar het komt er dus op neer dat Omhoog 3 zomaar kon doorvoetballen terwijl het echt buitenspel was. Helaas voor ons scoorden zij ook nog waardoor de anschlusstor een feit was.

En alsof dit nog niet erg genoeg was, maakten zij ook nog de 3-3. Uit een corner ontstond een heuse flipperkast. Via onder andere het hoofd van Woelie, het hoofd van Yoran en de paal was the equalizer daar.

In de slotfase van de wedstrijd was er een nieuw hoogtepunt. Rimmetje stoomde aan de linkerkant op. Hij keek in de rondte. Hoe en naar wie moest hij de bal afspelen. Met een fabuleuze pass dwars door de verdediging stuurde hij Frank één op één met de keeper. Dat je het verzint is daaraan toe, maar dat je het ook kunt uitvoeren. Onwaarschijnlijk knap. Na twee jaar afwezigheid liet te Biesekummel zien het voetballen absoluut nog niet te zijn verleerd. Vervolgens kon Fr3nk met een klein beetje geluk de keeper omspelen waardoor het 3-4 werd.

Door deze goal was de Wannabe-Toivonen (vanaf nu Woivonen) met zijn witte lange haartjes van Omhoog 3 een beetje gefrustreerd. De hele wedstrijd liep Woivonen al een beetje populair te doen maar voetballend kwam hij er niet aan te pas. Waar hij ook over het veld zwierf, the pitbull zat hem de hele tijd op de huid. Hij kreeg geen millimeter ruimte. Voor de ogen van de scheidsrechter trapte hij hard op de voet van het vechtersbaasje uit de Hermelijnstraat. De scheidsrechter liep naar Woivonen toe, maar in plaats van de rode kaart te tonen bagatelliseerde hij het incident met de woorden ‘doe dat nou niet’.

In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Omhoog nog één keer een vrij trap. De bal werd domweg in de zestien meter gepompt. Het was voor ons overleven en overwinnen. Maar juist FC N’Gieso kopte net onder de bal door waardoor de bal zomaar in het net lag. Een eigen doelpunt. In de slotminuut van de wedstrijd. En uitgerekend de Gies. Hoe tragisch.

Het was Omhoog 3 dat zich alweer terugknokte van een achterstand waardoor de wedstrijd vandaag in een ongelooflijke 4-4 eindigde. Omhoog mocht zich de morele winnaar beschouwen. Wij hebben het wellicht over ons zelf afgeroepen maar de scheidsrechter was, zoals al zo vaak deze competitie, weer van grote invloed.

Maar de grote winnaar zal ongetwijfeld, voor zover die er waren, de neutrale toeschouwer zijn geweest. Dit was zo’n wedstrijd waar alles in zat. Veel goals, een bizar wedstrijdverloop, een zeer spannende ontknoping, erg veel discutabele momenten, vele fouten van beide kanten, arbitrale dwalingen, een lelijke Woivonen, natuurlijk the return of Caglie, toch een speler waar menigeen ’s ochtends vroeg zijn bed voor uit komt en een gele kaart.

Een gele kaart? Ja, een gele kaart. En nee, niet voor die misselijke actie van Woivonen. Maar onze Pedohunter had schijnbaar een gele kaart gekregen omdat hij voor buitenspel vlagde en daarna met de scheids discussieerde. De leidsman had blijkbaar na de wedstrijd nog even besloten Ricardo toch nog de gele kaart hiervoor te geven. Heel vreemd.

Terug bij ATC’65 konden we in het heerlijke zonnetje nog even genieten van de mooie verhalen van Koning Woelie Woelie. Iets met een theezakje en een bardame ofzo…

Aanstaande vrijdag is er een één of ander alternatief snerttoernooi met buffet. Zondag is er een vrij weekend waardoor het zaterdag weer de hoogste tijd is voor een teamuitje. En de week erop moeten we thuis tegen de helden van Delden. KWW!

Man of the Match: Kapitein Kebab