ATC-5 luidt de lente in tegen Wilhelminaschool 3

Morgen is het pas officieel, maar vandaag voelde het al wel als lente. Prachtig strak blauwe lucht, zonnetje aan de hemel, de eerste lichtgroene blaadjes aan de bomen, de eerste bloempjes die weer voorzichtig boven de grond kwamen, vogels die vol trost hun liederen in de bomen zongen en een zeer aangename temperatuur. Dan wil je maar één ding: voetballen!

En dat ging ook gebeuren. Wilhelminaschool 3 was de tegenstander van vandaag. In de eerste wedstrijd lieten beide partijen zien aan elkaar gewaagd te zijn, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden tussen deze twee Hengelose clubs.

Doordat @Sndr_88 en Berry er vandaag niet waren, hadden Captain Ed en Bally in hun masterplan een plekje in de spits toebedeeld aan Thunder Klunder. De Stier moest voorin flink buffelen en proberen de bal vast te houden zodat de middenvelders konden aansluiten.

Deze tactische meesterzet van Kapitän Ed en the P0rnmeister hield de eerste helft goed stand. Keter Plunder gleed over het veld als een bal dreigde weg te springen, liet zich veelvuldig zakken om corners uit het eigen strafschopgebied te koppen, tackelde als een ausputzer wanneer een tegenstander net iets sneller was, koos bij tijd en wijl slim positie en behield vaak goed het overzicht om collega’s in kansrijke positie te zetten. Het enige wat ontbrak voor de hard werkende klundah was een doelpunt. Maar als hij zo blijft spelen zal dat slechts een kwestie van tijd zijn.

De tricolores konden alleen af en toe via de snelle buitenspeler van hun counteren. Echt gevaarlijk werd dit nooit en als er schaarse mogelijkheden waren, werden die knullig om zeep geholpen.

Wij kregen een tweetal goede kansen. Frenk Robbery schoot na een leuke individuele actie net voorlangs en Jopie schoot de bal de tegen de verkeerde kant van het zijnet toen hij op de keeper af kwam. Mede hierdoor gingen we de rust in met de hatelijke brilstand nog steeds op de borden.

In de rust pasten El Capitán Ed en Wartaal vooralsnog weinig veranderingen toe. Het vertoonde spel stemde tot tevredenheid en Thunder deed het nog beter dan beide tactische meesterbreinen vooraf alleen al hadden durven dromen.

De eerste minuten van de tweede helft speelden beide partijen nog wat afwachtend. Wachtend op de fout van de tegenstander. Die fout kwam er ook. PoPieJoPieJ, de man die je normaal gesproken uitnodigt voor kunstjes op verjaardagspartijtjes. Hij die bij wie het lijkt alsof die de bal aan een touwtje heeft. Waarschijnlijk weet die niet eens hoe je balverlies überhaupt schrijft. Maar toch was daar het balverlies op het middenveld. Wilhelminaschool 3 kwam er razend snel uit en ook mede door verre van overtuigend te verdedigen kwamen we al vrij snel in de tweede helft op een 0-1 achterstand.

Na deze goal verloren we even totaal de organisatie.  Wilhelminaschool profiteerde hier optimaal van. Binnen tien à vijftien minuten scoorden zij tweemaal. Al moet er bij de 0-3 vermeld worden dat dit honderd procent zeker buitenspel was. Onze assistent-scheidsrechter vlagde voor buitenspel maar de scheidsrechter van ATC’65(?) weigerde domweg op de één of andere manier te fluiten. En om het allemaal nog wat erger te maken vielen Sven Sjikkehaven en Swieffel beiden uit met een blessure aan de enkel.

In de slotfase van de wedstrijd gingen we alles op alles zetten om toch nog voor een stunt te zorgen. Ricardo schoot vanaf randje zestien en verschalkte de keeper. 1-3. Maar niet heus. Wederom een meer dan dubieuze beslissing van de leidsman. Deze ‘uitfluiter’ keurde de goal af wegens buitenspel, maar hoe kun je ooit buitenspel staan bij een schot?

Verder kregen we nog een paar schietkansen, maar deze werden keer op keer gepareerd door de keeper. De Hengelose stadsderby eindigde vandaag dus in een 0-3 eindstand. Beide teams waren gewaagd aan elkaar, maar Wilhelminaschool 3 trok uiteindelijk aan het langste end. Verrassing van de week was Kluns, die een ijzersterke wedstrijd speelde in de spits.

Man of the Match: El toro

Maar de dag was voor ATC-5 nog lang niet ten einde. Door het prachtige weer was het weer tijd voor het terras! Heerlijk onder het genot van een biertje in de zon. En onder deze omstandigheden is Thomas Berge op zijn best. De Padvinder kwam met het geweldige idee om vanavond met zijn allen bij hem te gaan barbecueën. Wilbert en Svennos hielpen Lokje ’s middags met de inkoop. ’s Avonds kon het feest losbarsten.

Langzaamaan kwamen er steeds meer ATC-5ers bij huize Nijland. En toen de laatste  binnen was kon er begonnen worden met de barbecue. Het Scheermes barbecuede er flink op los en uiteraard liet onze Chef-BBQ zich ook niet onberoerd. Na de eerste ronde vlees kregen we een kleine tegenslag te incasseren. Het gas was op. Wederom was het dmcin die het voortouw nam. Binnen no-time was er een nieuwe pot gas gefixed.

Met de nodige Grolsch 2.5 Lemon’s, palmbiertjes, sausjes, salade en uiteraard wat vlees is er met deze jongens van ATC-5 een gegarandeerd gezellig feest!  Die spontane initiatieven zijn altijd het beste.

Nadat zo ongeveer alles soldaat was gemaakt werd de avond nog even gezellig afgesloten in de woonkamer. Beetje tv kijken, beetje bier erbij en een chocolade-eitje op zijn tijd. Living the good life.

Nadat iedereen er helemaal doorheen zat was het de hoogste tijd om naar huis te gaan. Het weer was vandaag geweldig en de avond was minstens net zo geweldig. ATC-5 is klaar voor de lente!

Man van de derde helft: @Ricknijland