12e TVV-er doet ATC-5 de das om

In verband met het carnaval hadden we vorige week zondag een keer geen voetbalwedstrijd. Dus iedereen stond weer te trappelen om te mogen voetballen vandaag. Een opvallende verschijning van de wedstrijdselectie van vandaag was Rick Nijland. Na zijn jaarlijkse carnavalsdip stond hij weer te popelen om te mogen voetballen.

De eerste helft begon zoals altijd met een 11 tegen 11 en met een 0-0 stand. Beide gegevens zouden binnen de kortste keren veranderen. Vanaf het beginsignaal probeerden wij zoveel mogelijk te voetballen om zodoende kansen te creëren. TVV 4 kon niet veel meer dan tegenhouden en vol opportunisme de lange haal hanteren om proberen zo gevaarlijk te worden.

Die kansen voor ons kwamen er ook. In het begin misten we nog de precisie om een goal te maken maar nog vrij snel in de eerste helft was het dan toch raak. Thijs gaf een prachtige steekbal op Sander. De keeper kwam uit maar Sndr was eerder bij de bal en zag zijn inzet in de goal rollen.

Na deze goal probeerden we meteen door te drukken om die tweede goal te kunnen maken. Na een geweldige aanval kwamen wij met drie man op de keeper aflopen. De grensrechter stak zijn stok niet in de lucht en de 2-0 hing wel in de lucht. Maar net op het moment dat het zover was, kwam de scheidsrechter 12e TVV-er met een grandioze verdedigende actie. Buitenspel. Zelfs hun eigen grensrechter was verrast met dit besluit.

Niet veel later kwamen we er weer met twee man uit. Ook ditmaal stak de grensrechter de vlag niet in de lucht en ook nu hing de 0-2 weer in de lucht. Maar het was weer de 12e TVV-er die redding bracht. Ergens op het veld lag een geblesseerde Turk. De hele tijd kon er doorgevoetbald worden, net zolang totdat wij een wel heel goede uitgangspositie hadden op een treffer. Toen was er plots een blessurebehandeling vereist.

Maar de 12e TVV-er was niet alleen verdedigend erg op dreef. Toen TVV een corner had liet hij zich aanvallend ook gelden. Een speler van TVV 4 liet zich zomaar vallen. Een stervende zwaan was er niks bij. Oscars zijn om mindere prestaties gegeven. De 12e TVV-er twijfelde geen moment en sloeg meteen toe. Penalty! Hij kende de voetbalwetten blijkbaar wel; zelf veroorzaakt, niet zelf nemen. Hij liet de penalty dus over aan een teamgenoot, die helaas voor ons niet faalde.

Vlak voor rust werd het drama voor ons nog erger. Zo ongeveer de enige mogelijkheid die TVV 4 kreeg was meteen raak. Uit de scrimmage kon een speler van hun met een sierlijke trap binnenschieten. Niet veel later werd er voor een kwartier rust gefloten.

De tweede helft begonnen we meteen fel. Duels werden gewonnen en TVV kwam er gewoon niet meer aan te pas. Elke tweede bal werd gewonnen zodat we meteen weer TVV 4 onder druk konden zetten. Maar TVV ging met man en macht verdedigen en het was voor hun alleen maar overleven. We hadden het erg lastig tegen deze Turkse muur.

Ondertussen werd de ‘gele-schoenen-Turk’ steeds gefrustreerder omdat het niet helemaal ging zoals hij wilde. In de eerste helft verdiende hij al de rode kaart wegens natrappen op Rick en de tweede helft ging het gewoon door. Herhaaldelijk spelbederf, aan één stuk door zeuren op de scheidsrechter en grove overtredingen waarbij het soms wonderlijk was dat er geen blessures door kwamen. Na zo ongeveer de 1000e overtreding van deze jongen gaf de 12e TVV-er hem dan eindelijk zijn welverdiende kaart. Geen rode, want de 12e TVV-er wist ook wel dat het met 11 tegen 11 wel erg moeilijk zou worden voor TVV 4.

Maar de one-man-show van deze absolute sterspeler van TVV 4 was nog lang niet ten einde. Toen Peter Korf een wel heel lichte overtreding maakte was het gelijk raak. Hij liet zien in bloedvorm te verkeren en toonde vol trots de gele prent aan Kürve.

En toen Johan zowat onder de grond werd getrokken door een speler van TVV deed de 12e TVV-er alsof zijn neus bloedde en liet domweg doorspelen. Wederom een sleutelrol voor deze man.

Naarmate de tijd verstreek gingen we steeds meer risico’s nemen om toch op zijn minst de gelijkmaker te kunnen produceren. Hierdoor gaven we achterin wat meer ruimte weg waardoor TVV 4 welgeteld één keer gevaarlijk kon counteren. Nadat een speler van TVV de bal breed legde op de ‘gele-schoenen-turk’ kon hij zomaar voor twee meter van de goal intikken. Alleen deed hij dit niet. De goal was niet breed genoeg voor hem…

Het absolute hoogtepunt deze wedstrijd kwam wederom van deze 12e TVV-er. Nadat een speler van TVV 4 hem vroeg hoelang er nog gespeeld moest worden deed hij zijn vinger verticaal voor de mond om het ‘sst-gebaar’ te maken.

Met nog tien minuten te spelen vond deze al om geprezen 12e TVV-er het best en floot vanmiddag voor de laatste maal op zijn fluit. Hij was die dag weer van grote waarde voor de Turkse voetbalvereniging. Oké, wij hadden best wat kansen mogen, en misschien wel moeten afmaken, maar met zo’n leidsman die nog valser is dan het geld van monopoly wordt het wel heel erg lastig gemaakt.

Op zich goed gespeeld, maar toch verloren. De leider van de tegenpartij vond ons eigenlijk ook de betere partij. Wel de bloemen, niet de punten. Maar daar hebben we helaas niks aan.

Kleine pleister op de wond waren de overheerlijke dürüm döner rollen, vers van de barbecue. Ja, dat kunnen ze daar wel!

Volgende week is het aan ons om aan te treden tegen Wilhelminaschool 3, de Hengelose stadsderby. Hopelijk kunnen we dan weer de weg naar boven inslaan!

Man of the Match: de 12e TVV-er