Fleringen 2 – ATC’65 5

We moesten vandaag op een vrijdagavond voetballen in plaats van de gebruikelijke zondagochtend. Geen last van brakke mensen denk je dan. Met nadruk op denk je dan. De altijd zo betrouwbare WillemP0rnmeister liet verstek gaan omdat hij die avond ervoor véél en véél en véél te veel gezopen had. En laat dit nou net de reden zijn van onze tegenstander van vandaag om deze wedstrijd naar vrijdagavond te verplaatsen...
We moesten naar het pittoreske dorpje Fleringen, ergens totaal afgezonderd van de bewoonde wereld. Dit weekend waren er dorpsfeesten waardoor Fleringen 2 bang was voor katertjes op de zondagochtend. Maar nu was het er nog akelig stil. Je kon de duif roekoe horen roepen en de koe horen antwoorden met roeduif (kutgrap).
Verder zagen we de plaatselijke B1 op de platte kar langsrijden aangezien die kampioen waren geworden en Ed's skaterboys beleefden hun eerste 'awaydays'.

De eerste helft kenmerkte zich vooral door het verschrikkelijk slechte spel. De bal hobbelde elke kant op, behalve de goede. Passes kwamen niet aan en ballen rolden onder de voeten door. Het was Fleringen 2 die liet zien het beste met dit thuisvoordeel om te kunnen gaan. Wij kwamen er niet aan te pas. Ondanks de uitstekend spelende Rutger Peters kwam Fleringen voor rust op een 2-0 voorsprong. De eerste goal maakte de snelle buitenspeler die 1 op 1 op  onze keeper kon aflopen naar een lange crossbal op maat. De 2-0 had eigenlijk nooit mogen vallen. Captain Ed werd vol onderuit getrokken maar de scheidsrechter liet om tot op heden volstrekt onbekende redenen door voetballen. De aanval hierna leverde in eerste instantie een schot op die Rens met zijn neus probeerde te vangen maar niet geheel lukte en later met een prachtige aanval (mag gezegd worden) van Fleringen 2 resulteerde in een tweede treffer.

In de rust was het wachten op een overheerlijk bakje thee. Kun je zo zin in hebben he! Dus wij wachten. En wachten. En wachten. Rust bijna voorbij komen ze met de opmerking:'Oh moeten jullie wel thee!' Natuurlijk willen wij thee, wat denk jij, dat we voor de voetbal komen ofzo?

De tweede helft was niet veel beter dan de eerste helft. Het slechte voetbal kenmerkte deze wedstrijd. Akif zag Rensel in de eerste helft de bal proberen te vangen met de neus. De Akif dacht: dat kan ik beter. Hij probeerde de bal met zijn ballen te vangen, maar ook niet met veel succes. Hij liet zich vervolgens wisselen om weer op krachten te kunnen komen. De volgens de skaterboys hetende 'Atjala' kwam weer helemaal fris en fruitig in het veld nadat hij in de rust bijna al zijn ingewanden eruit had genakkeld. Maar Çaǧlar kon vandaag het verschil ook niet maken. Fleringen 2 was deze tweede helft ook weer de bovenliggende partij. Het was aan Petrailleur te danken dat de schade nog enigszins beperkt bleef. Hij was vandaag weer als vanouds. Een ware plaag voor de tegenstander. The reborn of the joker!
Wij kregen via Sander en twee keer over Ron nog wel een paar kleine kansjes om terug in de wedstrijd te komen, maar zij lieten de kans om de spanning terug in de wedstrijd te brengen onbenut. Fleringen scoorde hierna nog de 3-0 en gooide de wedstrijd definitief op slot.

We konden vandaag niet overtuigen. Was het gemis van 'the organiser' zo groot? Was het het onmeunige knollenveld? Of misten we Ollie langs de zijlijn? We zullen het nooit weten. Feit is dat we deze wedstrijd kansloos verloren en met 0 punten terug naar Hengelo konden keren.

Man of the Match: Petrov