ATC’65 5 – Luctor et Emergo 3

De eerste wedstrijd tegen Luctor Et Emergo 3 in Almelo was een hele leuke, sportieve wedstrijd met twee ongeveer aan elkaar gewaagde ploegen. Er stond vandaag een heerlijk zonnetje aan de hemel, dus het beloofde weer een lekkere match te worden.

Binnen een tijdsbestek waarin je nauwelijks een eitje zacht kunt koken stond het al 1-0. Het was Mr. Duracel 2008/2009 die het net liet bollen. Alleen door deze goal leek Wietje een beetje te gaan zweven. Snel na deze eerste goal waren er weer twee grote mogelijkheden voor ons. Tweemaal stond Wiedie aan de basis van deze kansen en tot tweemaal toe ging hij voor eigen succes waar Berkan wellicht een betere optie was geweest.

Maar ook na deze kansen bleven wij toch de bovenliggende partij. Het was dan ook heel erg zuur dat Luctor Et Emergo na ongeveer een half uur spelen op gelijke hoogte kwam. Hun eerste kans was meteen raak. En om het nog erger te maken scoorde Luctor Et Emergo 3 binnen no time ook nog de 1-2. Willem begon aan een rush maar raakte op het middenveld de bal kwijt. Verdedigend stonden we nog niet helemaal goed gegroepeerd waardoor Luctor Et Emergo met drie aanvallers tegenover twee verdedigers van ons stond. Dit werd goed uitgespeeld waarna de 1-2 een feit was. En om de dolle drie minuten compleet te maken scoorden wij binnen de minuut ook weer. Uit een Corner was het de Gies met de inzet op de lat maar in de rebound reageerde hij als snelste en zo stond het weer gelijk.

Na dit doelpuntenfestijn keerde de rust op het voetbalveld terug. In de minuten die volgden gebeurde verder weinig waardoor we gingen rusten met een 2-2 tussenstand.

In de rust konden we luisteren naar de legendarische woorden van Wimpet. 'De bal laten rollen. De bal van links naar rechts laten gaan'. Dit gaf ons natuurlijk een enorme boost. We waren klaar voor de tweede helft!

We begonnen de tweede helft redelijk. Maar wederom konden we geen echte kansen creëren. Het was Sndr die met een fraaie trap de keeper bijna verraste. Helaas kwam de bal in de verkeerde kant van het zijnet terecht.

Na een klein kwartiertje in de tweede helft was er een vreemd moment. Captain Ed was in balbezit en Luctor Et Emergo 3 wilde wisselen. Normaal gesproken moet er dan een dood spelmoment zijn, maar nu even niet. Het spel werd door de scheidsrechter stilgelegd en Luctor Et Emergo kon wisselen. Na dit op zijn minst vreemde moment was het weer Luctor Et Emergo 3 dat scoorde terwijl wij toch eigenlijk de controle over de wedstrijd leken te hebben.

Hierna gingen wij vol voor de goal. Aanval op aanval. Kans op kans. Maar het was telkens weer de keeper van Luctor Et Emergo 3 die de leren knikker uit de goal wist te houden. Dan moeten we ook nog uitkijken dat we in de tegenstoot niet nog een tegengoal zouden krijgen. Gelukkig ging dit ons goed af, maar de 2-3 achterstand stond nog steeds op de borden. We probeerden van alles, maar de bal wilde er gewoon niet in. Vaak mede door geweldig keeperswerk van de keeper van Luctor Et Emergo. We zetten onze allerlaatste troef in. Verwarring. We wilden verwarring stichten bij  Luctor Et Emergo zodat we konden gaan scoren. Hoe wilden we dit gaan doen? Berry, die vandaag een uitstekende wedstrijd speelde, wilde eruit (de reden is bekend) en  Peter kwam er voor hem in. Normaal gesproken zou een Peter in brengen niet heel bijzonder zijn. Maar laat het geval nou zijn dat er al drie andere Peters in het veld stonden. Als dit geen record is. Vier(!) Peters in het veld! Ook leuk voor de statistieken!

Helaas voor ons, gelukkig voor Luctor Et Emergo 3 werkte deze troef ook niet zoals wij voor ogen hadden. Kansen genoeg. Maar goals te weinig. De wedstrijd eindigde zo in een 2-3 overwinning voor Luctor Et Emergo. Beide partijen waren aan elkaar gewaagd. Een gelijkspel zou terecht geweest zijn. Maar het grote verschil vandaag was dat hun een superkeeper op goal hadden die de drie punten voor hun gered heeft.

Ook deze tweede wedstrijd tegen Luctor Et Emergo 3 was weer een leuke, sportieve pot voetbal. De uitslag was iets minder voor ons, maar het kan niet altijd feest zijn. Met een Grolsch weizen bier op het terrasje konden we nog even genieten van het heerlijke weer alvorens we weer naar huis keerden.

Man of the Match: Peter