ATC’65 5 – Fleringen 2

 

Vandaag was alles anders. We hadden genoeg man. Iedereen leek fit. Rens weer ouderwets op goal. Rutger de worm die nog een kijkje kwam nemen. En Giesmo had onder het mom, liever een nop teveel dan te weinig nieuwe patta's gekocht. Adidasjes. Gewoon zwart, zoals het hoort! Maar bovenal was het vandaag Tweede Paasdag! En dat betekend niet zoals altijd op een zondagochtend een balletje trappen. Nee, vandaag mochten we eens lekker op een maandag voetballen. En we hadden er zin in. Na de kansloze nederlaag van vorige week moesten we vandaag tegen Fleringen 2. Een tegenstander waar we nog niet hebben tegen gespeeld. Keer op keer werd de match uitgesteld, maar vandaag was het dan zover.

We kregen al vrij snel in de wedstrijd een goede kans. Ron kwam 1 op 1 met de keeper. Even dacht hij Zlatan te zijn, maar helaas voor hem en uiteraard helaas voor ons was dit niet het geval. Zijn 'gevoelige' lob ging hoog over en Fleringen kon opgelucht adem halen.

Niet veel later was het dan toch raak voor ons. Willem verstuurde the octopus wederom diep. De verdedigers van Fleringen letten iets beter op maar waren blijkbaar nog niet genoeg gewaarschuwd. Ron zette zijn lichaam goed tussen de bal en zijn tegenstander. En met een mooi schot verschalkte hij de keeper van dichtbij.

Door deze 1-0 leek Fleringen 2 wat wakker te zijn geschud. Ze kwamen wat beter in de wedstrijd en de wedstrijd ging gelijk op. Beide partijen kregen zo hun kansen. Wij konden tot twee maal toe via Wytze snel uitbreken. Één keer redde de keeper goed 1 op 1 en de andere keer zat een voet van de tegenstander net dwars om Wiedie de weg naar de goal te belemmeren. En aangezien Fleringen ook nog niet doeltreffend was geweest (mede door Ollie, die een dijk van een wedstrijd speelde) leek deze wedstrijd richting rust te gaan met een voor ons voordelige stand. Leek. Vlak voor rust gaf Akif de wissel aan. Hij had de rug zowat gebroken maar Peter Thunder weigerde in te vallen. Fleringen zag dat De Akif zich nauwelijks nog kon voortbewegen en maakte hier dankbaar gebruik van. Met een dieptebal op maat had de directe tegenstander van Akif vrije doortocht en kon met een schuiver Rens het nakijken geven. Vlak hierna floot de scheids op zijn fluit voor het rustsignaal.

Enigszins teleurgesteld zochten wij de kleedkamers op om ons weer klaar te maken voor de tweede helft. Een bekertje Thee, een slokje water, een koekje, een slokje energiedrank en de wekelijkse peptalk van Captain Ed later zochten we weer het veld op.

De eerste minuten na rust was het van beide kanten nog een beetje aftasten. Geen glorieuze hoogstandjes maar ook geen schokkende dieptepunten. Maar na tien minuten was daar toch wel weer een mooi moment. De man die vandaag van geen wijken wist, de aanjager, de motivator, de kindervriend van het jaar 2008/2009, de archeoloog. Vele namen zijn voor deze jongen van toepassing. En terecht. keer op keer maakt hij het weer waar. En zo ook vandaag. In de 55 minuten die hij speelde was hij heer en meester op het veld. Wij hoefden niet meer voor de titel Man of the Match te spelen. Dit was al bekend. Snollie kreeg zijn dikverdiende publiekswissel! Kippenvel op iedereens armen die ook maar een heel klein beetje met ATC-5 te maken heeft.

Gesterkt door dit prachtige moment zochten wij weer de aanval. Door een één-tweetje tussen Frank en Vries, gaf Frank de bal blindelings voor op de ingelopen Octopus. Ron kon vervolgens makkelijk intikken en maakte zo zijn 'doppelpack'.

Fleringen ging meer risico's nemen en de wedstrijd werd wat meer open. Kansen aan beiden kanten. De wedstrijd kon nog alle kanten op gaan. Maar weer was het met 915-inwoners-tellende-dorp uit Overijssel dat op gelijke hoogte kwam. Akif moest na rust vlaggen maar wilde dit niet. Koppig als hij is weigerde hij dan ook te vlaggen toen het voor iedereen duidelijk buitenspel was. Fleringen ging uiteraard gewoon door en maakte koel af. 2-2.

Toen deed OLLI€5,- iets wat iedereen wederom deed opkijken. Hij voelde zich niet te groot om zelfs na het spelen van zo'n wedstrijd de verantwoordelijkheid te nemen om de vlag van de -niet vlaggende- Akif over te nemen. Dit kenmerkt de écht groten!

Culthelden als Ollie lopen alleen nog maar op de amateurvelden rond. En als je zo'n speler in je team hebt, moet je die koesteren. Uiteraard gaf dit ons een extra boost om voor de overwinning te spelen. Wytze, die deed zijn bijnaam Mr. Duracel van het jaar 2008/2009 vandaag weer alle eer aan. Dan was hij weer op rechts te vinden, dan weer op links. Dan dook hij weer op achter de spitsen en ook was hij niet beroerd om mee te verdedigen. Nu kwam hij van links en met een fraaie voorzet was daar Sander, die daar als een duveltje uit het doosje verscheen. De bal hobbelde zachtjes langs de keeper heen en het sportpark Slagenbeek ontplofte!

Fleringen 2 kon -mede door goed werk van Willem 'the organiser' Beltman, die zich vandaag weer de longen uit het lijf schreeuwde om alles op z'n plek te zetten- na deze klap nooit echt meer gevaarlijk worden in de zin van kansen creëren.  Wel werden ze nog gevaarlijk door de tig aantal overtredingen die ze maakten. Talloze overtredingen op Wytze. Een bewust schop op de knie van Frank en een elleboogstoot op Gijs zijn slechts maar wat voorbeelden. De scheids die vandaag zijn kaarten vergeten was trad alleen op door wat vrije ballen te geven en de man die FC N'Gieso een elleboogstoot gaf 5 minuten van het veld te sturen.

Het einde van de match kwam in zicht, maar het was een hectische slotfase. We moesten de wedstrijd met 10 man uitspelen aangezien Klunder Thunder de bal over het hekje heen lobte om tijd te rekken. Met man en macht probeerden we het wanhoopsoffensief van Fleringen 2 tegen te houden. Één minuut voor het verstrijken van de tijd hield iedereen zijn adem in. Een schot van Fleringen werd van dichtbij ingetikt. Fleringen 2 was uitzinnig van vreugde. Maar ze vergaten echter één ding. De buitenspelregel. Olliebier Drinkmann, die vandaag sowieso al de rots in de branding was, stond bijna op de achterlijn en zag met zijn arendsoog dat de speler van Fleringen vanuit buitenspelpositie de bal binnen tikte. Hij haalde hiermee het bloed onder de nagels van Fleringen vandaag. Maar de gerechtigheid zegevierde! 

Nog geen 30 seconden hierna floot de scheids vandaag voor de laatste maal op zijn fluit. De drie punten waren binnen! We konden lekker  onder het genot van een Grolsch weizenbiertje nagenieten van de wedstrijd. Heerlijk zo'n Tweede Paasdag. Na goede vrijdag en superzaterdag was dit maastermaandag!!

Man of the Match: Ollie