ATC’65 5 – TVC’28 4

Na de voor ons geweldige wedstrijd van vorige week was het deze keer aan ons om de koploper te bestrijden. Het was een heerlijke lente-middag met hier en daar een skaterboy langs de zijlijn. Omstandigheden optimaal zou je dus zeggen.

Alleen niks bleek minder waar. Al gauw bleek dat er bij TVC geen sprake was van onderschatting en wij waren lang niet geconcentreerd genoeg. Dit was dan ook terug te zien in het spelbeeld. TVC bepaalde grotendeels in de eerste helft wat er gebeurde. We kwamen dan ook redelijk snel op een -overigens terechte- 0-1 achterstand.

Dit zou normaal gesproken een waarschuwing voor ons moeten zijn om er nog even een schepje bovenop te doen. Maar wij bleven te ongeconcentreerd spelen. Veel verloren duels en veel balverlies. Typerend voor ons spel was de 0-2. Na een voorzet van TVC kwam de bal bij Akif terecht. Akif zag de goal voor ogen en kon aan niks anders denken dan scoren. Na de goal van vorige week wilde hij niks anders dan een mini-reeksje neerzetten. Hard schoot hij de bal in de touwen. Net op het moment dat hij de armen in de lucht wilde gooien om de goal te vieren kwam het besef dat hij in zijn eigen goal had geschoten...

Deze klap kwamen we de eerste helft niet meer te boven. We probeerden nog wel van alles en we kwamen ook wel wat beter in de wedstrijd. Met onze strijdlust konden we heel wat compenseren. Maar echt kansen creëren deden we ook niet. TVC kon ondertussen uitlopen naar een 0-4 ruststand. Een terechte, maar misschien ook wel een wat geflatteerde tussenstand.

In de rust konden we onze daden van deze eerste helft overdenken en een strijdplan klaarmaken voor de tweede helft. Veel konden we niet wisselen aangezien we zeer veel afwezigen hadden. Gelukkig konden we nog diep in de nacht (tot 3:30 uur aan toe) spelers van de zaterdagcompetitie regelen waardoor we niet met 9 man aan de aftrap hoefden te verschijnen.

In de tweede helft was er een heel ander ATC-5 te zien. Met veel meer strijd en passie en nu ook wat meer combinerend konden we goed mee komen met deze tegenstander. Maar toch was het weer TVC dat tot twee maal toe kon uitbreken en scoren. Door deze effectiviteit stond het met alle grappen al 0-6. Maar we bleven voetballen, deden geen rare dingen en waren toch op zoek naar die eretreffer(s).

Gelukkig voor ons kwam die er ook nog. Uit een corner van Frank kon Willem goed inkoppen. De keeper van TVC kon in eerste instantie nog redden maar na adequaat reageren van Ron verschalkte hij toch nog de keeper.

Hierna bleven we pressen. Niet omdat we illusies hadden, maar we wilden toch deze wedstrijd afsluiten met een goede tweede helft. We mochten wederom aanleggen voor een corner van dezelfde kant als de corner hiervoor. Willem en Ron stonden op scherp. Woelie, die linksback speelde kwam oplopen voor een korte corner. Frank wilde de bal snel op Woelie spelen, maar de rechtsbuiten van TVC verdedigde goed mee en kon de bal onderscheppen. TVC kwam eruit met een razendsnelle counter en maakte het verschil weer zes doelpunten.

Maar zoals de gehele tweede helft bleven we voetballen en op zoek naar toch nog een doelpunt. Dit werd wederom beloont. Danny verzond een perfecte pass naar Frank die de bal aannam en met een diagonaal schot in de verre hoek de keeper het nakijken gaf.

Niet veel later floot de uitstekend fluitende scheids voor het eindsignaal. Een misschien wat geflatteerde overwinning, maar wel terecht. Dit is toch een ploeg die waarschijnlijk met PH gaat uitmaken wie kampioen van deze competitie wordt.

Na een winstpartij en een gelijkspel was dit onze eerste verliespartij van 2010. Ondanks dat het zomertijd was zag het er vandaag niet al te zonnig bij ons uit. Maar om toch een positief punt te noemen vandaag was het dat we bleven voetballen en geen rare dingen gingen doen.

Man of the Match: Had vandaag een ADV-dag