Omhoog 3 – ATC’65 5

Na een voetballoos weekend konden we dit weekend weer vol aan de bak. Ergens in het achterland van Wierden moesten we aantreden tegen Omhoog 3. Gelukkig dat er tegenwoordig een TomTom bestaat die je naar de clubs kan leiden, want hoe we er anders moesten komen!?

Eenmaal aangekomen, omgekleed, een warming up gedaan en getosst voor de aftrap kon de wedstrijd op het kunstgras van Omhoog beginnen. Nog geen minuut gespeeld en de scheids floot al voor de tweede keer. Niet vanwege buitenspel, wat de meesten dachten, maar omdat Peter Klunder iets tegen de Scheids zei. En een beetje Scheidsrechter met een hoge dunk van zichzelf vindt dat natuurlijk nooit goed en dus gaf hij de vrije trap aan Omhoog. De toon was gezet. Maar hier bleef het niet bij. Wat te denken van Tom. Hoe komtie erbij om Gijs te coachen. Regel 1. Met zo'n autoritair typje moet je natuurlijk nooit Gijs gaan coachen. Want wat krijg je dan? Een scheids die de vrije trap aan de tegenstander geeft omdat hij denkt dat er 'scheids' wordt geroepen. Dom van Tomod!

Maar behalve een scheidsrechter die zichzelf graag wou laten gelden werd er ook nog gevoetbald. Het spel golfde in de eerste helft wat op en neer met hier en daar wat kansjes. Waar Omhoog misschien wel de beste kansen had, scoorden wij toch als eerste. Na een intelligente steekbal van Sander op Frank kwamen we er gevaarlijk uit. Frank passte de bal op zijn beurt naar Akif die vrij voor de goal stond. Akif deed wat met de  bal. Wat weet niemand, maar hij scoorde. En zodoende stonden we met 0-1 voor!

Mede door geweldig verdedigend werk van Gijs en Willem, die vandaag het centrum van de verdediging vormden, kon Omhoog toch nooit écht gevaarlijk worden. En mocht Omhoog toch een keer gevaarlijk worden, stond Peter Korf daar nog. Maar toch kwam Omhoog nog voor rust op een 1-1 stand. Kenmerkend was de manier waarop. Door een misverstand van Wilbert, die dacht dat Stoertje dicht achter hem stond, liet hij de bal lopen. Echter stond Kurve toch wat verder dan gedacht waardoor de spits kon profiteren. Zowel Korf als de spits van Omhoog 3 gingen vol voor de bal, alleen had de spits van hun ietsjes meer geluk waardoor hij kon scoren.

Vlak voor tijd was het dan ook nog bijna 2-1. Uit een voorzet kon iemand van Omhoog inkoppen, maar zelfs deze goed geplaatste kopbal kon Peter Korf niet verontrusten. Mede hierdoor gingen we met een 1-1 stand rusten en ons voorbereiden op de tweede helft.

In de tweede helft was het toch Omhoog dat wel het betere van het spel had. Wij verdedigden en gokten op de counter en Omhoog wou deze thuiswedstrijd toch in winst omzetten. Alleen wij hebben Gijs. Met zo'n speler kun je kampioen worden is de gemene deler van iedereen die ook maar iets met ATC-5 te maken heeft. Of het nu een lange bal was, een pass over de grond of gewoon een kutpass van de tegenstander. Keer op keer kwam de Chef BBQ van het jaar 2008/2009 ertussen. Zodoende had Omhoog 3 misschien wel het veldoverwicht, maar echte kansen, op een paar vrije trappen na, waren er ook weer niet.

En aangezien de voorhoedespelers vandaag ook niet hun dag hadden dacht FC N'Gieso dan doe ik het zelf maar. GOK legde vele kilometers af en bekroonde zijn sterke optreden met een prachtige pegel in de goal met nota bene zijn chocoladebeen. De keeper stond misschien wat ver voor zijn goal, maar een beauty was het zeker!

Hierna ging Omhoog alles op alles zetten en zette ons steeds meer onder druk. Omhoog 3 werd met de minuut sterker en wij werden met de minuut kwetsbaarder. Mede door blessures van Tom, Çaǧlar en Rutger Peters was de organisatie bij ons ver te zoeken. Alleen wij hebben de Gies en zij niet. En dat was misschien wel het verschil vanochtend.

Beide partijen kregen nog één grote kans.  Een speler van Omhoog 3 kon vrij in onze 16 aannemen en klaarleggen voor misschien wel een doelpunt. Helaas voor hun, maar gelukkig voor ons kon de speler van hun de rust niet bewaren en schoot de bal hoog over. En bij ons werd er tot 2 maal de bal van de lijn gehaald uit een voorzet uit een counter.

Veel meer gebeurde er deze match niet en de scheids floot voor de laatste maal op zijn fluitje deze ochtend. We hebben als leeuwen gevochten. Het kostte ons bloed, zweet en tranen. Maar de 3 punten gingen mee naar Hengelo. Zodoende stonden de gezichten van Omhoog op onweer en straalden wij van oor tot oor.

Man of the Match: Gieso