ATC’65 5 – Zenderen Vooruit 2

2010!! Het is alweer ongeveer 2,5 maand geleden dat we onze laatste wedstrijd hebben gespeeld. In de tussentijd is er natuurlijk van alles gebeurt. Twee evenementen verdienen nog even snel de aandacht.

Ten eerste gaan we terug naar vrijdag 15 januari. Sneeuwruimen bij ATC'65. Met vele leden van ATC'65 en hun ouders werden de twee kunstgrasvelden sneeuwvrij gemaakt. Ook wij met ATC-5 deden hier aan mee. Wat hierbij opviel was de aanwezigheid van Johan. Het hele jaar al met een blessure aan de kant maar op deze dag was hij weer ouderwets aan het buffelen zoals alleen Te BieseKummel dat kan. Hij was dan ook zeker Man of het Sneeuwruimen aan ATC-5 kant.

De tweede noemenswaardige activiteit was ons teamuitje. Eerst bowlen en vervolgens met z'n allen de stad in. Ook hier waren weer de nodige opmerkelijke dingen. Wat te denken van Sytse. Terug van niet weggeweest! Of Peter Klunder, die minstens een wereldrecord heeft gevestigd met de hardste bowlworp ooit. Maar aan één iemand kon niemand tippen. Wytze Meindert Lenstra was de naam die alle aandacht op zich vestigde. Zuipen, zuipen en nog eens zuipen. Zonder grenzen. Maar ook Wietje kwam vandaag de man met de hamer tegen.

Maar na al deze gein en ongein was het weer tijd om te voetballen. De eerste wedstrijd van na de winterstop, tevens de eerste wedstrijd van 2010 stond voor de deur. We moesten aantreden tegen Zenderen Vooruit 2, de tegenstander die ons toen die tijd in de 'dying seconds' de 3 punten ontnam.

We kwamen lachend, gapend en discussiërend het veld op. Warming-upje en laat de wedstrijd maar beginnen! Opvallend was hierbij de basisplaats voor Gijs Olde Kalter, terug van een langdurige knieblessure. Wij hopen met Gieso de tweede competitiehelft nog meer punten te kunnen pakken dan dat we de eerste competitiehelft gepakt hebben. Ook opvallend was de positie van Ollie. Aangezien wij geen keeper hadden hielp De archeoloog ons uit de brand.

De wedstrijd begon voor ons niet al te goed. Zenderen Vooruit 2 was toch wel lichtelijk de betere partij en wij konden eigenlijk geen seconde echt in ons spel komen. We waren steeds net niet scherp genoeg. Zenderen was de enige partij die echt aan aanvallen dacht. Ze kwamen dan ook wel op een terechte voorsprong. Een voorzet vanaf links kon ingetikt worden door de spits van Zenderen waarmee hij zelfs OLLI€5,- kansloos liet. Zenderen hield vervolgens druk en wij konden eigenlijk nooit echt gevaarlijk worden. Maar mede door geweldig keeperswerk van snollie werd het niet erger dan deze stand, waardoor we dus met een 0-1 achterstand aan de thee gingen.

In de rust werd er wat gewisseld, werden er wat tactische omzettingen gedaan door Captain Ed en uiteraard werd er wat thee gedronken. Na deze 15 minuten van bezinning maakten we ons op voor de tweede helft van deze wedstrijd.

De tweede helft leek het wel of er een totaal ander ATC-5 op het veld stond. Hoe slap we de eerste helft voetbalden, hoe geconcentreerd we aan de aanvang van de tweede helft voetbalden. Goed wisselen is een kwestie van geduldig blijven en je niet laten leiden door de emoties van het moment. Goed wisselen is plussen en minnen, is wikken en wegen en is denken aan de gevolgen. Goed wisselen is een kust. En een goede Captain weet dat en is bereid daar op te wachten. Elke wedstrijd weer. En vandaag liet onze Captain Ed zien dat kunstje heel goed te beheersen. Door de geniale wissels, de tactische omzettingen en gemotiveerd door uitstekend keeperswerk van de Kindervriend van het jaar 2008/2009 zetten we Zenderen helemaal vast. Elke tweede bal was voor ons. De één na de andere aanval volgde. De eerste 20 min. waren eenrichtingsverkeer naar de goal van Zenderen Vooruit 2. Doelpunten konden dan ook niet uitblijven. Een voorzet van rechts kwam voor de voeten van Ron en die bedacht zich geen  moment. Met een knalhard schot liet hij het sportpark Slangenbeek op zijn grondvesten schudden. Prachtige goal!

We bleven na deze goal geconcentreerd en gedisciplineerd spelen. Zenderen wist gewoon niet waar ze het moesten zoeken. Uit een klutsbal op het middenveld kwam de bal voor de voeten van Frank die met een snelle sprint zijn tegenstander te snel af was. Met een hard schot in de linkerhoek maakte hij de 2-1.

Na deze goal raakten we langzamerhand de grip op de wedstrijd wat kwijt. Zenderen kwam met het logische en verwachtte offensief en wij counterden er lustig op los. De kansen die hieruit kwamen werden alleen knullig verprutst. De krachten ebten aan onze kant weg met hier en daar wat krampgevalletjes maar we bleven als team voor elke meter strijden. En als je dan zelf de kansen niet benut kun je er op wachten. In de laatste pakweg 5 minuten scoorde Zenderen Vooruit uit een corner. Een speler van Zenderen reageerde als snelste bij een klutsbal die ontstond na die hoekschop. Een lullige goal, maar ook die tellen. Na de voorsprong in Zenderen in de laatste seconden verspeeld te hebben, verspeelden we wederom 2 punten in de laatste paar minuten tegen deze tegenstander.

Al met al was het misschien wel een terechte uitslag. De eerste helft was voor Zenderen, de tweede helft voor ons. Maar het is wel kloten als het op deze manier moet. We hadden kansen voldoende om als winnaar uit de strijd te komen. Maar vooral de tweede helft biedt voldoende perspectieven voor een mooie tweede competitiehelft.

Man of the Match: Olliebier Drinkmann