ATC’65 5 - Quick’20 8

 

Het was een mooie zonnige dag in Hengelo vandaag. het (kunst)gras lag er mooi bij en vol goede moed verzamelden we ons voor een ouderwets lekkere pot voetbal. We hadden kleine personele problemen dus hadden we geluk dat Ron en Bas ons kwamen versterken. Daar kwam bij dat Sytse en Rick(!) ons sinds lange tijd weer kwamen vergezellen.

We begonnen weer met Wietje en Frank op het midden van het middenveld wat in het begin goed leek uit te pakken. Wietje kwam met een mooie actie en passeerde zijn directe tegenstander. En de Fries die in sommige landen nog geen glas alcohol mag bestellen scoorde met een héérlijke uithaal de 1-0. En dit doelpunt betekende niet alleen de 1-0 voorsprong voor ons maar ook de 100e 94e officiële competitiegoal in de historie van ons team (ATC-5 en vorig jaar ATC-7). Dit maakte het affiche nog mooier dan het al was. Maar in plaats van dat we gingen doordrukken, zakten we steeds verder terug op eigen helft. De uithaal leek verlammend te werken in plaats van inspirerend. De acties van Quick werden van kleine speldenprikjes, kleine messteekjes. En de kleine messteekjes werden dolksteken. En de dolksteken werden ons fataal. Nadat het eerst 1-1 werd, volgde niet veel later de 1-2 en zelfs voor rust maakte Quick'20 nog de hattrickcompleet en we gingen rusten met een 1-3 achterstand.

In de rust konden we onder genot van een eventueel hapje en een drankje genietend in een sfeervolle ambiance een evaluatie van de eerste helft maken. We lieten het er nog niet bij zitten en probeerden er toch minimaal nog een gelijkspelletje uit te slepen.

Onder aanvoerding van Captain Ed kwamen we het veld op voor de tweede helft. We wouden er strak op gaan zitten maar hadden het geluk ook niet mee. Halverwege de tweede helft waren er al een paar blessures en we moesten steeds meer schuiven binnen onze 11 spelers. Quick kon steeds gevaarlijk worden en proberen een grotere uitslag op de borden te zetten. Maar ze kwamen niet verder dan een 1-4. Door mateloos inzet van ons allen en door een Milaat Abous die vandaag onoverwinnelijk was mochten we van geluk spreken dat de score niet opliep. Maar dit gegeven geeft ook vertrouwen voor de toekomst.

Man of the Match: Milaat