ATC’65 5 - Diepenheim 2

Nadat we bijna een baaldag hadden aangevraagd, konden we uiteindelijk toch nog voldoende man op de been krijgen om de wedstrijd doorgang te laten vinden. Met een aangepaste basisopstelling moest de thuiswedstrijd tegen Diepenheim 2 gewonnen worden.

We begonnen fel en geconcentreerd aan de wedstrijd en de bezoekers kregen een superieur ATC-5 te zien. We kwamen dan ook na amper 10 minuten spelen al op een dik verdiende voorsprong. Rutger kreeg van Dennis de bal en met een fraaie uithaal passeerde hij de keeper die verdwaasd achter bleef. Na deze goal bleven we pressie spelen en combineerde er lustig op los. Het was wachten op de 2e treffer. En deze 2e treffer kwam er ook. Ook nog eens van onze kant. Na een heerlijke solo-actie van Rutger kwam hij op de keeper af en liet de keeper kansloos. Hierna was het ATC-offensief nog niet afgelopen. We bleven pressen en creëerden kansen. Nadat Frank eerst een duw in de rug kreeg in de 16, maar geen penalty kreeg, stuurde Dennis hem even later de diepte in. Frank was sneller dan zijn directe tegenstander en bleef rustig oog in oog met de keeper. 3-0. Helaas kregen we hierna nog een kleine tegenslag te verwerken. Vlak voor rust maakte Diepenheim de 3-1.

In de rust konden we even genieten van ons welverdiende bakje thee om ons zodoende weer op te maken voor de tweede helft. We wisten dat we er nog niet waren, het zou niet de eerste keer zijn dit seizoen dat we een voorsprong weggaven, dus gingen we geconcentreerd het veld op voor de 2e helft.

Alle sportieve ambities ten spijt, het kwam er niet van. Diepenheim had van de coach waarschijnlijk op z'n flikker gekregen en startte met mandekkers op onze middenvelders om ons zodoende niet in ons spel te laten komen. Diepenheim ging steeds beter spelen en creëerde hier en daar wat kansjes. Nadat Yoran ons al verscheidene keren had geholpen was hij nu ook kansloos op de inzet van Diepenheim. Diepenheim kwam van een 3-0 achterstand eerst op een 3-1 en maakte zelfs iets later ook nog de anschlusstreffer. Hierna gingen ze wat risico's nemen waardoor wij enkele malen gevaarlijk konden counteren. Eerst werd vastgepakt in de 16, maar wij kregen een tweede keer deze wedstrijd geen -terechte- penalty. Maar iets later nam deze zelfde Rutger sportieve wraak en schoot de 4-2 binnen. De opluchting was groot aan onze kant, maar Diepenheim gaf zich nog niet gewonnen. Vol op de aanval, het was alles of niks. Wij hielpen ze ook nog, doordat Ed bij de eerste paal één van zijn zeldzame foutjes maakte, waardoor Diepenheim bij een corner van dichtbij kon binnentikken. De tweee anschlusstreffer deze wedstrijd was een feit en Diepenheim kreeg er weer vertrouwen in. Nadat wij de kansen niet afmaakten, was het dan toch zolaat. Daar waar iedereen al zo bang voor was. 4-4. In de kleedkamer waren we er nog zo op gewezen maar het mocht niet baten. Met nog een paar minuten op de klok startten de beide teams nog wat wanhoopsoffensiefjes om de winnende te maken, maar beide team waren te bang om te verliezen. De wedstrijd eindigde in een puntendeling. Maar ATC-5 was toch de morele verliezer. Wéér tot twee keer toe voorgestaan en wéér de wedstrijd uit handen gegeven. Het is toch een beetje het verhaal van ATC-5 deze competitie.

Volgende week is het aan ons om op bezoek te komen bij HSC'21/Carparc. Dan moeten we laten zien dat we het wel kunnen.

Man of the Match: Rutger