ATC’65 5 - GFC 3

Na een week rust konden we ons opmaken voor de partij tegen GFC 3. Alhoewel deze toch 2e staan, gingen we deze partij in met de gedachte dat er wat te halen viel. Na de match tegen Longa hadden we veel vertrouwen getankt en dus hadden we er nu veel zin in.  Sytse was er na maanden van afwezigheid ook weer bij, en na de wedstrijd gaf hij ook te kennen dat hij weer goed door de groep was opgevangen. We moesten aantreden op ons favoriete veld 6, waar we tot dusver 1 maal hebben gespeeld, en 1 keer hebben gewonnen. Het zonnetje stond lekker aan de hemel en iedereen was er klaar voor.

We begonnen met de ABC-turken in de basis en in hetzelfde systeem als tegen Longa. Captain Ed sprak de groep nog een laaste maal toe en de wedstrijd kon van start gaan. We begonnen nog wat twijfelachtig aan de wedstrijd en dat was te merken aan onze passing. Te veel passes kwamen niet goed aan. Resultaat was ook dat GFC al vroeg op een 0-1 voorsprong kon komen. Dit was nou niet het begin waar we op gehoopt hadden. Maar onder leiding van de goedcoachende Ed begon onze wederopstanding. Waar Frank ons eerst op 1-1 had gezet nadat hij de bal van een verdediger afpakte en op de keeper kwam, schoot Sander ons nog voor rust naar een 2-1 voorsprong. Berkan zocht èn vond Sander na een schitterende actie in de 16. Mario Been zou zeggen: "In mijn optiek heeft Berkan gescoord". Hierna speelden we de eerste helft professioneel uit en we gingen rusten met een 2-1 stand.

In de tweede helft wilden we op deze ingeslagen weg doorgaan. We voerden drie wissels door en maakten ons op voor de tweede helft. Binnen 10 minuten gebeurden er al twee noemenswaardige dingen. Één van Milaat's eerste balcontacten was een schitterende bal over de verdediging heen die bij Çaglar terecht kwam. Çaglar twijfelde niet en schoot deze bal na 'm 1x te laten stuiteren geweldig hard in! Na deze 3-1 hikte de ploeg op twee gedachtes. Doordrukken en voor een grote uitslag gaan, of vol verdedigen en de score vasthouden. Door deze gedachtegang kwam er toch enige twijfel in de ploeg. We konden de vrije man steeds moeizamer vinden en GFC kwam beter in de wedstrijd. Onder leiding van de goedspelende Ed kwam GFC niet veel verder dan wat afstandschoten. Één afstandschot leek heel gevaarlijk te worden maar Rutger Peters kon er nog met de kop tussenkomen, waarbij het zweet van zijn gelaat spatte.

Maar we konden helaas geen stand houden, GFC maakte toch nog de anschlusstreffer. Waar we normaliter toch naar zo'n treffer de kopjes lieten zakken, waren we vandaag mentaal heel sterk. We gingen meteen op zoek naar een treffer. Naar een schitterend uitgevoerde counter kwam de bal via Sander bij Tom terecht, die met een mooi diagonaal schot de keeper verschalkte. Hierna wou GFC nog met een soort wanhoopsoffensiefje komen, maar we hielden goed stand. Er vielen gaten op het veld en wij konden ons favoriete spelletje spelen. Met veel loopvermogen op de linies tussen de linies kwamen we keer op keer gevaarlijk eruit. We misten alleen voorin de scherpte om tot een grote uitslag te komen. We kwamen nog éénmaal tot scoren. Çaglar had de bal voorin en had de mannetjes voor het uitzoeken. Hij koos -nationalistisch dat hij is- voor Berkan. Ollie had de bal zo graag willen hebben. Hij zag het al voor zich. Mooie aanname, man passeren, buitenkantje rechts in de kruising!!!! Maar helaas. Berkan kreeg de bal en schoot de bal strak, hoog in de goal, de keeper kansloos latend.

Nu was de wedstrijd echt gespeeld. De 3 punten konden ons niet meer ontgaan. De laatste paar minuten kwamen we ook door en de eerste (nadat ATC 3 uit de competitie was gegaan) overwinning was een feit!! En dat tegen de nummer 2 van de competitie!!

Volgende week is het aan ons om op bezoek te gaan bij Bon Boys 5, de nummer 1 van onze competitie. Deze wedstrijd heeft ons in ieder geval goed gedaan. Kunnen we volgende week weer voor een stuntje zorgen? We zullen het zien.

Man of the Match: Eddie