ATC’65 5 - Longa’30 6

Onze eerste thuiswedstrijd van na de winterstop. We moesten aantreden tegen Longa 6. Na de verloren uitwedstrijd van vorige week waren we gebrand om revanche te nemen. We begonnen met Çaglar in de spits. De frivole spelmaker die de laatste tijd het middelpunt van hoon en scherts was, moest de bal voorin vasthouden zodat de middenvelders en Sander konden aansluiten om voor snelle, verrassende aanvallen te zorgen.

We begonnen wat weifelend en afwachtend aan de wedstrijd. Het is altijd even wennen in een nieuw systeem. Maar gaande weg de eerste helft kregen we onze nieuwe tactiek steeds beter onder de knie. Niet meer dom krachten verspillen met domme meters maken. Mannetje meer achter de bal en omschakelen of het leven dr van af hangt. Zo kwamen we ook 1-0 voor. Çaglar kreeg de bal rechtsvoor en liet zijn directe tegenstander kansloos achter, hij zocht -en vond- Akif, die er vervolgens een hele show van maakte. Nog even op de doellijn de keeper dollen (heel ATC 5 hield z'n hart vast) om vervolgens met een hakje te scoren. De opluchting was groot bij de goedgebekte turk, die het dit jaar toch al zo moeilijk heeft. Hierna gebeurde er niet bijster veel meer de eerste helft.

In de rust konden we weer ff onder het genot van een lekker bakje thee wat discusieren over de match en een momentje van rust pakken. We gingen de tweede helft beginnen vol vertrouwen op een goede afloop.

Na een tiental minuten ongeveer leed Longa weer balverlies op het middenveld. Sander onderschepte de bal die met een zacht balletje de inmiddels ingevallen Frank, die wegens disciplinaire redenen buiten de basis elf werd gelaten, bereikte. Frank stuurde vervolgens Çaglar met een steekbal 1 op 1 op de keeper, die op zijn beurt niet faalde. 2-0! Van de 2-0 konden we overigens niet heel lang genieten. De Lichtenvoorders waren hier blijkbaar ook niet gekomen voor een afgang tegen de nummer laatst en kwamen ook nog terug tot 2-1. Waar we vaak door een tegengoal de kop lieten hangen gingen we nu gewoon ons eigen spelletje verder spelen. Vlak na de 2-1 kwamen we weer met een messcherpe counter eruit. De bal ging naar de mee-opgekomen Ed. Eddie bereikte Frank met een mooie voorzet die vol uithaalde. De keeper kon in eerste instantie nog redden maar Çaglar liet de keeper met een werkelijk schitterende kopbal kansloos. Zo zie je ze niet vaak. Hierna kregen we het heel moeilijk en we liepen steeds meer achteruit. Nadat Longa eerst de 3-2 maakte, maakten ze vlak voor tijd ook nog de 3-3. De teleurstelling was groot aan de zijde van de Hengelo-ers. Maar als we reëel zijn, mogen we ook wel tevreden zijn met een puntje. Het vertoonde spel was zeker heel goed. Hier kunnen we op verder borduren.

Volgende week zijn we een week vrij, dus kunnen we allemaal van de kleine pijntjes herstellen. De week er op moeten we thuis aantreden tegen de nummer 2 van onze competitie GFC. Eens kijken of we deze lijn kunnen voortzetten.

Man of the Match: Gieso