ATC’65 5 - Achilles’12 4

De laatste wedstrijd voor de winterstop was niet zomaar een wedstrijd. De tweede seizoenshelft begon, het was een derby, we konden heel lang ongeslagen blijven en het was natuurlijk de laatste wedstrijd van 2008. Reden te meer om ons nog eenmaal op te laden dit jaar voor de wedstrijd.

We begonnen in eenzelfde formatie als de vorige week. Dit bleek deze wedstrijd ook goed uit te pakken. We speelden geconcentreerd wat resulteerde in goed veldspel van onze kant. We speelden de bal rustig rond en probeerden zo nu en dan goed de aanval te zoeken, maar tot échte kansen moesten we wachten tot ongeveer halverwege de eerste helft. Tom heeft de bal halverwege de eigen  helft en ziet Çaglar lopen. Met een splijtende pass dwars door de verdediging van Achilles '12 heen bereikt hij Çaglar. Çaglar komt op de keeper af en met een schitterende voetbeweging verschalkte hij de keeper. Op tv hadden ze het niet beter gedaan. De 1-0 die op de borden stond was een terechte tussenstand. Hierna gingen we op zoek naar de 2-0 maar we kregen te maken met een tegenslag. Çaglar, die de laatste weken in topvorm verkeerd maakt een verkeerde beweging en moet uitvallen met een hamstringblessure. We moesten nu wat omzetten in ons team en we kregen meer moeite om ons goede spel voort te zetten. Achilles '12 begon ook wat kansjes te krijgen maar een uitstekend keepende Rens was steeds het eindstation. We gingen rusten met een 1-0 voorsprong.

In de rust moesten we wat omzetten want we wisten dat we het zo niet zouden volhouden tot het einde van de wedstrijd. Hier een wissel en daar een taktische omzetting later konden we ons gereed maken voor de tweede helft. Thee op, kopjes fris en weer vedan.

De tweede helft begon nog wel goed maar gaandeweg de wedstrijd vorderde gingen beide ploegen steeds slechter spelen. De cohesie tussen de linies was niet meer goed en er onstonden gaten op het veld. Aanval van ons, aanval van hun. Maar wij kregen het steeds moeilijker. Maar we wilden die 1-0 vasthouden. Maar in plaats van die 2-0 proberen af te dwingen werden we steeds verder achteruit gedrukt. Tot dat ene dodelijk moment daar toch viel. Uit een ingooi gebruikte de spits van hun de armen goed en Ollie ging neer, scheids floot niet, spits bleef koelbloedig, 1-1. Wat balen. Tien minuten voor tijd ongeveer en toch weer de wedstrijd uit handen geven. De resterende tien minuten kregen we nog een goede kans via Frank maar de keeper bracht uitstekend redding.

Eigenlijk was een gelijkspel wel terecht, maar toch is de teleurstelling daar als je 80 minuten de wedstrijd onder controle hebt. Maar we gaan nu met een gelijkspel de winterstop in. Laatste twee wedstrijden 4 punten. Als we dit kunnen volhouden moeten we de tweede seizoenshelft, die we traditioneel toch al beter spelen, toch meer kunnen meedoen. De eerstvolgende wedstrijd is tegen ATC '65 3. Dan moeten we er weer staan. Maar tot die tijd wedstrijdvrij, mits er geen oefenduels geplands staan. En niet te vergeten het Snerttoernooi wat gepland staat op 18 januari 2009.

Fijne feestdagen en een gezond, sportief succesvol 2009!

Man of the Match: Rens