ATC’65 3 2-6 (1-1) ATC’65 5

Vandaag was dé wedstrijd van de eerste seizoenshelft. De derby. De wedstrijd tussen de nummer laatst en één-na-laatst. De wedstrijd waar niet alleen de punten tellen maar ook de eer.Niemand van alle spelers op en naast het veld wilde deze match verliezen. Iedereen niet te veel uit gaan, niet te veel zuipen. Gewoon zorgen dat je fit bent. Bij het verzamelen in de kantine 's ochtends zag je aan alles en iedereen dat we er zin in hadden.

Na de warming-up begonnen we wederom in ons oude vertrouwde 4-4-2 systeem. De wedstrijd begon een klein beetje rommelig. Er werd geprobeerd om wat combinatievoetbal te spelen maar de passing was niet altijd even nauwkeurig wat resulteerde in veel balverlies. ATC '65 3 was de eerste die hier van profiteerde. De spits kreeg de bal en die haalde vanuit een redelijk moeilijke hoek met links uit. Met wat geluk belandde de bal in de goal en we stonden 1-0 achter. Dit was niet wat we van de wedstrijd verwachtten. Maar niemand van ons wilde en zou deze wedstrijd verliezen. We gingen er met z'n allen vol tegenaan! We kregen een vrije bal op iets meer dan de 16 meter. Çaglar ging achter de bal staan. Nam een aanloopje. Schoot. GOAL! 1-1. De stand was weer in evenwicht. Verder gebeurde er weinig in de eerste helft.  Het bleef bij een ongelukkige botsing tussenRick en de linksbuiten van ATC '65 3, met een bloedneus voor de linkbuiten van hen tot gevolg, en af en toe een klein kansje.  Een logische 1-1 tussenstand bij de rust was dan ook het gevolg.

In rust waren we het met z'n allen eens. Dit moest persé onze eerste seizoensoverwinning worden. Iedereen stroopte de mouwen op en we liepen naar het veld. De wedstrijd verliep een beetje stroefjes. Er werden steeds meer kleine overtredinkjes gemaakt wat het combinatievoetal niet ten goede kwam. Af en toe kleine provocaties, maar we lieten ons niet gek maken. We probeerden wat te forceren en gingen meer op de aanval spelen.Direct na rust kreeg Tom de bal op rechts en met een scherpe voorzet bereikte hij Sander die de bal kon binnentikken; 1-2. Je voelde de opluchting door ons team gaan. Nu moesten we doordrukken. En toen begon de Çaglar-show. De diepgestuurde Gijs stuitte op de keeper maar Çaglar stond daar om de bal in de hoek te prikken; 1-3. Maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. ATC '65 3 probeerde nog wel wat, maar de verdediging van ons stond deze wedstrijd als een muur. En aan de andere kant kregen we wederom een vrije bal. De al zo goed spelende Çaglar ging achter de bal staan. Aanloop. Knal. En hoe!!! Vol de kruising in, alsof het niks is. Wat een schot! Dit was ook de ganadeklap voor ATC '65 3. De moraal bij hen ging naar beneden en wij waren ontketend. Wij begonnen steeds beter te combineren en we creëerden nog steeds kansen. Çaglar ging vrolijk door waar hij mee bezig was: scoren. Met een mooi geplaatst balletje liet hij de keeper kansloos. De 1-5 stond op het scorebord. Hierna werd Çaglar gewisseld en hij kreeg een -terechte- staande ovatie van het publiek. Wat een wedstrijd heeft die man gespeeld! Maar wij vonden het nog niet genoeg. Na een flitsende coutner met mooie combinaties tussen Frank, Sander en Gijs kreeg Frank de bal weer en kon voor open goal inschieten; 1-6. Hierna was de vreugde voor ons voorbij. Er gebeurden nog twee dingen die het vermelden waard zijn maar voor ons minder leuk zijn. Een overtredinkje van Sander op de spits van de tegenpartij werd hem iets te veel en hij trapte Sander, gaf eddie een elleboogstoot en deelde een slag uit naar Ollie. De scheids vond het allemaal evenmooi en deed niks. De linksbuiten kwam zich er ook mee bemoeien en de sfeer werd grimmiger. Gelukkig waren de midmid en de aanvoerder van hen zo verstandig om de boel een beetje te sussen. Maar de scheids vond ingrijpen nog steeds niet noodzakelijk. Toen de linksbuiten een bal op de scheids gooide en er een scheldwoordenwaterval tegenaan gooide vond de scheids het eindelijk welletjes en gaf hem de rode, nee de gele prent! Ballen hattie hoor! Maargoed. Later was er nog een opstootje aan het ontstaan en enkelen van ons letten niet op. Zelfs de goedcoachende Eddie kon hier niks aan doen en ATC'65 3 scoorde zowaar de 2-6. Vlak hierna floot de scheids voor het einde van de wedstrijd. Onze eerste overwinning was een feit!!!!

Na de wedstrijd waren er nog problemen met het wedstrijdformulier wat ongetwijfeld wordt vervolgt. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Achilles '12 4. Hopenlijk kunnen we deze wedstrijdinstelling meenemen en onze ongeslagen status voor een week verlengen naar het einde van de winterstop. Time will tell.

Man of the Match: Çaglar