ATC’65 5 - HSC’21 6

Nadat we vorige week ons eerste punt in de competitie hadden behaald verzamelden we vandaag vol vertrouwen bij ATC '65 voor de thuiswedstrijd tegen HSC '21/Carparc 6. We moesten het vandaag wel stellen zonder een stuk of wat geblesseerden. Johan, Sjoerdie, Robin en Frank konden helaas niet meedoen door een kwetsuurtje.

Het kunstgras was groen, het was niet al te slecht weer en er was een lekker briesje toen de wedstrijd van start ging. We begonnen goed en geconcentreerd met hier en daar een lekkere combinatie. We gingen ook lo

mogelijkheden creëren wat af en toe resulteerde in een hele goede kans. Gijs had helaas zijn dagje vandaag niet helemaal en miste ook nog een dot van een kans. Maar zoals altijd treedt dan de aloude voetbalwet in werking. Als jij niet scoort doet de tegenstander dat wel en zo geschiedde. HSC '21/Carparc 6 kwam over rechts met de voorzet en de aanvaller van hun kon ongehinderd inkoppen. En dan sta je 0-1 achter, terwijl je zo goed speelt. Dit was wel een domper, wat ook te zien was in ons spelbeeld. Het combineren ging minder soepel en het aantal kansen dat we creëerden werd ook minder. HSC kwam er verder ook niet heel erg aan te pas en dus gingen we rusten met een 0-1 stand op het scorebord.

In de kleedkamer werd de 1e helft besproken en we hadden ook door dat we hier niet hoefden te verliezen. We moesten wat meer pressie spelen en hopen dat Gijs zijn vorm hervond. Maar niks bleek minder waar. Beide teams stonden klaar voor de 2e helft, maar de scheids was er nog niet. Er werd wat gekeet en de concentratie was even iets minder. Tot de scheids het veld op kwam. Nog geen 2 meter op het veld en de scheids floot al. HSC profiteerde hier van en met een lange bal bereikten ze de rechtsbuiten. De rechtsbuiten kwam met de voorzet via de kont van Petr, terwijl er achter de goal van de tegenstander net een briesje kwam die de blaadjes in de bosjes deed waaien, toen de bal voor de voeten van de spits kwam. Deze haalde uit en het stond 0-2. Wat een teleurstelling. Hierna probeerde we nog wel wat te forceren maar dit lukte niet echt. Komt bij dat Akif en Rick ook nog uitvielen met blessures en er dus echt weinig overbleef.  We kwamen niet meer in ons spel en HSC kreeg nog enkele kansen. Rens zat er telkens goed tussen en behoedde ons van een veel grotere nederlaag.  Dat het vlak voor tijd nog 0-3 wordt doet er niet meer toe, is alleen maar een formaliteit.

Volgende week hebben we een week vrij dus kunnen we nu twee weken allemaal herstellen van onze pijntjes. Na deze off-day kunnen we dan hopenlijk weer de knoppen omzetten en ons fixen op onze eerste overwinning. Dit zal moeten gebeuren tegen Quick '20 8. Time will tell.

Man of the Match: Rens