VV Diepenheim 2 - ATC’65 5

Na het goede spel van vorige week, maar toch wel met het teleurstellende resultaat, moesten we vandaag naar Diepenheim. vv Diepenheim 2 was onze volgende tegenstander. In het wedstrijdverslag van hun van de week ervoor stond al; volgende week komt het puntloze ATC 5 op bezoek. Nou wij waren er gebrand om, om dat puntloze tot de verleden tijd te laten behoren.

Na een goede warming-up kon wat ons betreft de match beginnen. We wilden meteen weer strak beginnen, maar na twee minuten viel Frank weer uit met een hamstring-blessure. De vorige week uitstekend spelende Gijs kwam voor hem in het veld. We bleven drukken en dit resulteerde ook in wat kleine kansjes. En na een ouderwetse scrimmage kon Çaglar van dichtbij intikken! We stonden 0-1 voor! We bleven fel spelen en wilden koste wat kost sowieso de rust halen met een voorsprong. Alleen Diepenheim was dit blijkbaar niet van plan. Zij begonnen steeds meer te pushen wat ook in een paar kansen resulteerde. Peter maakte het spannend door zelf de bal op de paal te koppen, bijna weer een eigen goal voor hem dus, en niet veel later schoot Diepenheim de bal op dezelfde paal.  Gelukkig hadden wij Rens op goal staan en twee palen die de lat ondersteunden. Eindelijk een keer een beetje geluk aan onze zijde. Dus we gingen de rust in met een 0-1 voorsprong.

In de rust werden er zoals altijd een aantal dingen besproken en een strijdplan gemaakt. Het ging nu goed en we hadden er zin in. Maar de tweede helft begon niet zoals wij hem in gedachten hadden. Binnen no-time schoten zij andermaal op de paal. Ook al was dit buitenspel, de scheids wist de tweede helft niet wat buitenspel was, dus dat kun je wel blijven herhalen in zo'n verslag, maar daar schiet niemand wat mee op. Niet veel later kwamen zij weer van links op en konden ze nog scoren ook, 1-1. Iedereen zag de bui al hangen. Maar toen liet Çaglar even zien dat hij goed kan voetballen. Na eerst twee man voorbij gespeeld te hebben en vervolgens tegen de keeper te schieten schoot hij later wel de 1-2 binnen. Dolle vreugde en al. We dachten eindelijk een keer de 3 punten mee te kunnen nemen. Alleen de scheids dacht daar anders over. Na eerst Rick een gele prent te laten zien vanwege "Het door woord en/of gebaar te kennen geven het niet eens te zijn met een beslissing van de scheidsrechter". Dit kon natuurlijk helemaal niet want de scheids nam niet eens een beslissing. Maar we gingen door al wisten we dat het moeilijk zou worden met 11 tegen 12. Even later moest Rick ook nog het veld verlaten met een blessure en dus zou het helemaal billenknijpen worden. Met nog pakweg 10 minuten op de klok werd eerst Sander hardhandig de voet kapot gemaakt (scheids liet natuurlijk doorspelen) en nog geen twee seconden later liet de scheids een aanval van Diepenheim ook gewoon doorgang vinden na een wel heeeeeeeeel overduidelijke handsbal (op de scheids blijkbaar na). Maargoed, de speler komt één op één op onze keeper, en zelfs Rens kon op deze mogelijkheid geen antwoord geven. Het was ons wederom niet gelukt, twee minuten voor het eindsignaal, 2-2. Wat een teleurstelling. Qua spelbeeld nog niet eens zo, maar als je de hele tijd voorstaat en dan zo lullig de 2-2 moet incasseren is dat toch pijnlijk.

Maar na ons goede spel van vorige week is het ons gelukt om nu toch eindelijk eens een punt te behalen. Eindelijk van die hatelijke 0 af. Volgende week tegen HSC '21 thuis. Hopelijk kunnen we onze goede vorm doorzetten en HSC '21 eens verrassen. We hebben nu wel veel last van blessures. Robin, Rick en Frank waren al geblesseerd en na de match hielden Sander, Çaglar en Ed ook nog pijntjes over. We hebben een week om te herstellen en dan moeten we er weer staan. Op naar meer punten!!!!

Man of the Match: Çaglar