Longa’30 6 - ATC’65 5

Vandaag was het de dag waar iedereen tegenop zag; half 10 in Lichtenvoorde spelen! Wie bedenkt het! Maar nu hebben we de match in het begin van het seizoen, zijn we er ook meteen van af. De weersvooruitzichten waren gunstig voor vandaag en we verzamelden al om half 8 bij ATC. Ja u leest het goed, half 8. Omdat Frank zich verslapen had konden we pas tegen 10 voor 8 vertrekken richting de achterhoek. We waren lekker op tijd gearriveerd en kwamen aan in een volle(!?) kantine. Wedstrijdformuliertje invullen en richting de kleedkamers om ons om te kleden.

Door vele afzeggingen hadden we maar 12 man en dus moesten we enigszins improviceren. We gingen van start in een 4-3-3 systeem. Robin op goal; Eddie en Petr op de backposities, Rick en Johan in het hart van de defensie; Wietje, Tom en Çaglar op het middenveld; Sjoerd en Akif op de vlanken en Sander in de punt; Frank disiplinair wissel.

We begonnen de wedstrijd vol goede moed op het kunstgras van Longa. Deze goede moed werd alleen al binnen de korste keren moed en nog later moe. We werden er moe van. Zo vroeg er uit en dan zo waardeloos voetballen. Voorin konden er geen ballen vastgehouden worden waardoor het moeilijk vooruit voetballen werd en door af en toe niet goed ingrijpen kregen de thuisspelers goede mogelijkheden. Deze lieten ze ook niet onbenut en zo was het dat we met rust al 3-0 achter stonden. Tussentijds was Frank nog ingevallen maar binnen 10 min. ook al weer uitgevallen met een hamstringblessure dus dat schoot ook niet op. Hierdoor hadden we helemaal geen wissels meer.

In de rust waren we het eens dat er dingen anders moesten. Maarja, we hadden weinig mogelijkheden. Geen wissels meer en Rick had ook nog eens last van de kuit. Gelukkig kon Rick de pijn verbijten en de tweede helft nog wel spelen! Maar in dezelfde samenstelling als in de eerste helft traden we dus weer aan om toch iets proberen te forceren. Maar dit mocht ook allemaal niet baten. Binnen de korste keren stonden we 5-0 achter. Wat een wedstrijd... Hierna leek Longa het wel te geloven en zowaar kregen we wat kleine kansjes. Maar naast een schot van Sander vol op de kruising en een voorzet waar Sjoerd net zijn voet niet tegen aan kon zetten konden we niet veel forceren. Er kwam ook een zachte miezerregen. Het weer leek een weerspiegeling van onze gemoedstoestand. Vanmorgen heel verwachtingsvol maar na de wedstrijd toch met teleurgestelde gezichten het veld verlaten.

Volgende week hebben we geen kans op revanche want dat is het inhaalweekend. Die week erop moeten we uit naar GFC. Hopelijk kunnen we dan onze negatieve reeks verbreken!!

Man of the Match: Johan