ATC’65 5 - Markelo 4

Zaterdag was een miezerige, regenachtige dag en de weervoorspellingen voor zondag ook niet al te best. Vrijdag kregen we weer eens een telefoontje dat we weer eens zelf een scheids moesten gaan regelen. Dus het was weer feest. Eenmaal bij de voetbal aangekomen bleken alle grasvelden er uit te liggen. Gelukkig konden we nog op het kunstgras voetballen. Wij konden de scheids van het 4e krijgen dus daar hadden we mooi geluk mee!

De wedstrijd begon zoals elke wedstrijd begint met een 0-0 op het scorebord. Na de domme nederlaag van vorige week stonden we weer vol vertrouwen op het veld. We hadden al gauw een licht overwicht en probeerden soms leuk te combineren. Alleen de weersomstandigheden speelden niet echt mee. Regen en wind waren eerder regel dan uitzondering. Mede hierdoor was het spelbeeld ook redelijk slordig en waren er weinig kansen te constateren. Eddie zorgde nog voor hét hoogtepunt van de eerste helft. Wietje had een ingooi aan de linkerkant van het veld en gooide in op Frank die de bal weer na Wietje speelde die de bal op zijn beurt na Çaglar speelde. Çaglar speelde zich met een mooie actie vrij en zocht de achterlijn op om vervolgens nog een man te passeren. Hij legde de bal af op Eddie. Eddie zag mischien wel de vrijstaande mannen staan maar met een geweldig schot uit de draai verraste hij de keeper. De 1-0 van Captain Ed was een feit! Maar wederom konden we de wedstrijd niet op slot gooien. Vlak voor rust moest Markelo er nog 1-1 van maken. Op een psychologisch moeilijk moment altijd.

We gingen dus rusten met een 1-1 stand. We wouden de 2e helft weer sterk beginnen en weer meteen druk zetten. Helaas pakte dit minder uit dan wij hoopten. Je kunt er veel en weinig woorden aan vuil maken, maar feit is dat we echt een schandalig slechte tweede helft speelden. Weinig kansen creëren, te vaak lange bal gebruiken en te veel te veel dom balverlies. We maakten het onszelf moeilijk en Markelo kwam steeds beter in de wedstrijd. Wat daarna gebeurde  is in één zin goed te zeggen. Markelo scoort 3 maal en loopt uit naar een 1-4 voorsprong. Én weer kwamen we op een voorsprong én weer laten we het helemaal in de soep lopen. Gelukkig is de competitie nog jong en kan er dus nog van alles gebeuren.

Volgende week moeten we uit tegen Longa. Half 10 alweer, dus dat belooft nog wat. Hopelijk kunnen we een keer ons eigen spel spelen en de wedstrijd met een voor ons positieve uitslag beëindigen.

Man of the Match: Rick