ATC’65 5 - Neede 4

Nadat we vorige week verloren hadden van Achilles'12 mochten we vandaag voor onze 2e competitiewedstrijd aantreden. Nadat we vorige week geen keeper hadden, hadden we deze week geen scheidsrechter.  Hierdoor moesten we noodgedwongen het noodplan in werking zetten. Frank ging de eerste helft fluiten, en Rick de tweede helft. We konden beginnen, maar ideaal was dit zeker niet.

Onze voorbereiding viel dus al in duigen maar we konden beginnen. We zaten er vaak goed en strak op wat resulteerde in een veldoverwicht van ons en verdedigend stonden we ook heel erg sterk.  Verder waren er af en toe mooie combinaties, maar het echte gevaar bleef nog achterwege.  Hier een leuk kansje, daar een overtredinkje, maar het duel kwam pas echt tot leven toen Tim de bal kreeg. Met een mooie passeerbeweging was hij zijn directe tegenstander te snel af en schoot met een prachtig schot van een meter of 20 zo ongeveer in de kruising!! Schitterend. Het betekende de welverdiende 1-0. We gingen op zoek naar de 2e treffer maar voor rust kwam die er niet meer. We gingen thee drinken met een 1-0 voorsprong.

De tweede helft ging van start en er leek niks aan de hand. Wij domineerden het spel nog steeds en hadden een voorsprong. Totdat er een lange bal van Neede kwam over rechts. De rechtsbuiten was behendig aan de bal en legde de bal af aan de opgekomen midmid van hun. Deze kwam goed voor de man en tikte de gelijkmaker binnen. Niet veel hier na maakte Neede ook nog de 1-2, volkomen tegen de verhouding in. Dit konden we natuurlijk niet over ons heen laten gaan. We gingen vol op de aanval spelen op zoek naar die gelijkmaker. We kregen hier en daar paar leuke kansjes maar de echte kans op de gelijkmaker ontbrak. En dan treedt de bekende voetbalwet in werking. Als jij niet scoort doet de tegenstander dat. En ja hoor. Een verdedigende ausputz actie belande voor de poten van de spits die van 30 meter, met een schot waarvan hij zelf nog nooit geweten had dat hij dat ooit zou kunnen, de keeper passeerde. 1-3. De wedstrijd was gespeeld.

Volgende week hebben we een week rust om weer helemaal tot absolute scherpte te komen. Die week erop thuis tegen Markelo. Dan gaan we weer vol voor de overwinning! Drie keer is scheepsrecht moeten we maar denken.

Man of the Match: Rick