Achilles’12 4 - ATC’65 5

Vandaag was het een mooie zonnige zondagochtend. Iedereen had zin in onze eerste competitiewedstrijd. Eenmaal bij Achilles gearriveerd kwamen we al snel tot de conclusie dat niet alles zo rooskleurig was. We hadden slechts 12 man, geen keeper en ook geen keepershandschoenen. Gijs wou wel voor een keertje keepen dus die begon op goal (zonder handschoenen).

We begonnen de wedstrijd te ongeconcentreerd. Binnen de kortste keren stonden we 2-0 achter. We hadden ons het debuut in de 5e klasse wel anders voorgesteld.We moesten ons zien te hervinden en ons eigen spelletje spelen. Na een lange bal en niet helemaal goed communiceren van de laatste man en de keeper van Achilles kon Frank met een kopbal tussenbeide sneaken en de bal rustig intikken. De aansluitingstreffer was een feit en we kregen weer hoop. Maar we haalden de rust niet met deze stand. Het was de beurt aan een hoogstandje van Peter. Met een geweldige lob verschalkte hij de keeper, alleen in de verkeerde goal,  3-1. Met deze stand gingen we ook de rust in.

In de rust besloot de geblesseerde Rick toch mee te doen, als keeper, zodat Gijs misschien wat in het veld kon forceren. We maakten ons klaar voor de 2e helft en gingen weer richting het veld. Maar wederom konden we niet goed beginnen. We misten toch net dat beetje scherpte wat nodig is. Achilles scoorde weer 2 maal en schroefde de stand op naar een 5-1 voorsprong. We leken verslagen. Maar niks was minder waar. We gingen er met zijn allen nog een keer goed tegen aan. Niet geheel zonder resultaat. Çaglar gaf met een geniale actie op de achterlijn twee man het nakijken en gaf Sander een niet te missen kans. Niet veel later werden we een beetje geholpen. Een terugspeelpass van Achilles verwerkte de keeper niet goed en dus kwamen we terug in de wedstrijd, 5-3. We gingen er allemaal voor. Duels werden feller en het begon een echte derby te worden. Maar de tijd begon te dringen. Sander verloor ff de controle en met een grove charge kreeg hij de gele prent te zien. Niet veel later scoorde Achilles ook nog de bevrijdende 6-3. Het was over. Helaas.

Onze eerste wedstrijd in deze competitie konden we niet afsluiten met een overwinning. Wel zagen we voldoende perspectief voor de volgende wedstrijden. Als onze keeper er weer bij is en met wat meer concentratie moeten we zeker nog genoeg punten kunnen pakken! Tot slot nog even Achilles complimenteren met zo ongeveer de beste douches ooit en mooi dat er voetbal in de kantine wordt uitgezonden. Hopenlijk doet ATC dat binnenkort ook.

Man of the Match: Gijs