BVV Borne 4 - ATC’65 7

Vandaag was het aan ons om bvv Borne 4 te verslaan. We wisten al dat dit geen makkelijke opgave zou worden, zo niet een hele moeilijke. Maar de bal is rond, er kan van alles gebeuren. We hadden deze wedstrijd al meteen een probleem. Een keepersprobleem wel te verstaan. Onze keeper Stennil was na Rotjeknor en vond dat belangrijker dus was er niet. Woelie moest voor eenmaal werken dus kon toevallig ook niet. Vroegen we Rens, maar die had die nacht al qbase, dus dat was ook niet echt wat. Keeper van A1 bedankte ook. Keeper van B1 nam de telefoon niet op en keeper van B2 bedankte ook. Gelukkig nam de keeper van B1 later nog op en hij wou gelukkig wel bij ons keepen. We gingen vanuit ATC'65 met de fiets na Borne. Daar aangekomen omkleden en warmlopen en de match kon beginnen.

De wedstrijd begon zoals de wedstrijd altijd begint en dat is met een 0-0 op het scorebord. Al snel bleek waarom bvv Borne 4 bovenaan stond in de competitie. Borne had het initiatief in handen en creëerde ook de meeste en beste kansen. Maar gelukkig verzuimden zij het om te scoren. Hierdoor bleven we in de wedstrijd. Af en toe een uitbraak en dan hopen op die 0-1. Maar dit was helaas niet het geval. We kregen onze wekelijkse uit-de-corner-goal weer tegen. Wat het woord al zegt: Corner Borne en 1 van de manschappen van bvv Borne kon inschieten en we kijken tegen een achterstand aan. Dit verander de score wel maar het wedstrijdbeeld niet. Borne bleef de bovenliggende partij. En dit resulteerde ook in de 2-0. Ondertussen viel Peter ook nog uit met een blessure waar Johan voor in de plaats kwam. Verder gebeurde er in de eerste helft niet veel bijzonders en gingen we dus logischerwijs met een 2-0 stand de kleedkamers in.

In de rust konden we ff lekker rustig thee drinken, tactische besprekingen houden en korte analyse van de eerste helft geven. Het ging niet zo heel goed de eerste helft en er werden 2 man gewisseld om beter in de wedstrijd te komen. En dit bleek gelukkig ook het geval. We zaten de 2e helft goed in de wedstrijd. Wij hadden het meeste balbezit en konden rustig gaan opbouwen. Dit ging meestal goed tot de 16 meter. En dan konden we weer opnieuw beginnen. Op die ene keer na. Çaglar kwam goed door op rechts en gaf een schitterende voorzet op Roel die kon inkoppen en voor de aansluitingstreffer zorgde. Hierdoor steeg onze moraal en we gingen op zoek na de gelijkmaker. Deze bleef helaas uit en bvv Borne kwam met een aanval vanaf links. Lage voorzet en de keeper klem, niks aan de hand. Dachten wij. De spits van bvv Borne liep door op de keeper en die liet de bal los en kon zo intikken. Een zeer discutabele treffer die na ons inzien nooit goedgekeurd had mogen worden. Doen we nu niks meer aan, maar we staan wel 3-1 achter met nog een paar minuten op de klok. Laaste paar minuten wordt er ook nog voor de 4-1 gezorgd. Veranderd weinig, maar voor de statistieken nog wel vermeldenswaardig. Ondanks alles hebben we een puike pot gespeeld tegen de koploper en is dit toch wel een verdiende maar ook een enigszins geflatteerde uitslag. Onze keeper heeft ook nog een paar uitstekende reddingen verricht in deze wedstrijd, waar we hem heel dankbaar voor zijn!

Volgende week is het inhaalweekend waar we niet voor ingepland staan. Die week erop uit tegen de nummer 3 Avanti. Paar goede trainingen en hopelijk kunnen we dan voor een verassing zorgen en deze negatieve spiraal verbreken en ombuigen tot weer een positieve spiraal.

Man of the Match: Martijn