ATC’65 7 - FC ’t Centrum 3

Deze wedstrijd stond geheel in het teken van het afscheid van Felix. Na jarenlang trouwe dienst bij ATC'65 vond hij het toch de hoogste tijd om de kicksen in de wilgen te hangen. Maar voor het zover was nog 1 allerlaatste wedstrijd. We traden aan met onze 4-4-2 opstelling met een ruit op het middenveld. Na nog snel even de hoekvlaggen, de vlaggen voor de grensrechters opgehaald te hebben en de kleedkamer op slot te hebben gedaan gaf de scheids het startsignaal voor deze afscheidspot van Felix. De wedstrijd begon op een niet zo heel hoog tempo. Rustig het balletje rondspelen en veel fouten kenmerkten het begin van de eerste helft. De linksbuiten van 't Centrum kwam een aantal malen gevaarlijk door maar dit leidde nooit tot echt heel veel gevaar. Tot die ene keer. Weer kwam hij los van onze back en gaf met een mooie pass een niet te missen kans voor de spits. Dit was nou niet echt het begin waar we op hoopten. Maar deze achterstand duurde niet heel lang. Met een schitterende aanval maakten we de 1-1. Een hele mooie snelle aanval over links die bij Wytze terechtkomt, deze twijfelt niet en geeft een schitterende voorzet over de keeper heen. Felix kon de bal van 2 meter rustig intikken. De eerste helft was verder heel rumoerig. Ging redelijk op en met af en toe een aanval. Wij kwamen met een aantal gevaarlijke afstandschoten, maar helaas telkens net niet gevaarlijk genoeg. FC 't Centrum kwam op zijn buurt af en toe met die rappe aanvallers erdoor heen maar deze misten ook telkens net dat beetje geluk. De eerste helft leek af te stevenen op een 1-1 gelijkspel. Echter niks bleek minder waard. Vlak voor rust tilde FC 't Centrum de 1-1 stand na een 1-2 stand in hun voordeel. Altijd balen vlak voor ruste een doelpunt tegen. Maar het kan nog erger. Voor we het beseften stond het alweer 1-3. Wat een mokerslag!

De rust dus in met een 1-3 achterstand. We konden deze wedstrijd wel winnen maar dan moesten we wel snel een doelpunt maken en dan doordrukken. Dus na wat thee te hebben gedronken konden we ons weer prepareren voor de tweede helft. Met een paar frisse krachten erin begonnen we de tweede helft zoals de eerste helft begon. Af en toe schitterend spel maar ook vele fouten. Echt grote mogelijkheden waren er niet. De tijd begon te dringen. Maar we bleven in onze kansen geloven en bleven op zoek gaan na de aansluitingstreffer. Steeds meer druk zetten en steeds meer counters van 't Centrum. Maar de aansluitingstreffer kwam er toch. Rens wou op goal schieten maar zag zijn schot geblokt worden. De bal kwam vervolgens bij Felix voor de fouten die aan de rechterkant stond. Felix had alle tijd om een mooie voorzet te geven. En dat deed hij ook. Frank kon bij de 2e paal inkoppen en zette de 2-3 op het scorebord. We gingen doorjagen na de 3-3 maar het was een race tegen de klok. Telkens net niet. Op het einde mogen we nog van geluk spreken dat het niet 2-4 wordt. FC 't Centrum scoorde uit buitenspel en op aangeven van de grensrechter keurde de scheids de goal af.

Na de deceptie vorige week konden we ons weer niet wreken. Het werd nog even spannend maar het mocht niet baten. Felix kreeg vlak voor tijd nog zijn publiekswissel en de fotograven stonden langs de zijlijn om zoveel mogelijk kiekjes te schieten. De derde helft zat er voor Felix helaas niet zoveel in omdat hij moest werken of iets dergelijks. Dit was dus het einde van Felix bij ATC'65. Kom nog een keer langs jonge en kalm an. De scheidsrechter was trouwens ook zeer goed deze wedstrijd, mag ook wel keer gezegd worden.

Man of the Match: Felix he