Rigtersbleek 7 - ATC’65 7

Nadat de laatste ATC'65 7ers ook aangekomen waren en Felix op Texel wakker gebeld was konden we eindelijk weg. Aangekomen op het mooie sportpark van Rigtersbleek was het snel de papieren invullen, warming -upje en de wedstrijd kon starten. Al gauw bleek dat we deze tegenstander niet hoefden te vrezen. We speelden keurig en verzorgd voetbal met hier en daar een leuke aanval. Het duurde dan ook niet heel lang voordat de 0-1 op het scorebord stond. Een afgeslagen aanval van ons werd opgevangen door Frank en deze zag Sander vrijstaan en bereikte hem met een slimme steekbal. Sander kwam nu van rechts op de keeper af maar was niet zelfzuchtig. Hij gaf een afgemeten voorzet op Gijs die vervolgens de bal mooi intikte. 0-1! Het spelbeeld bleef het zelfde. Twee tegenstanders die redelijk aan elkaar gewaagd waren. Alleen Rigtersbleek kwam er af en toe gevaarlijk uit. Maar Woelie, die Stennil vandaag in de goal verving leek vandaag wel onpasseerbaar. Daardoor was het nog steeds 0-1. Maar dit duurde ook niet heel lang. Wij kwamen op een 0-2 voorsprong. Een bijna identieke goal als de eerste. Na weer een afgeslagen aanval werd die weer door Frank opgevangen die vervolgens weer met een steekbal Sander bereikte. Sander kwam op de keeper af en in plaats van een hoge voorzet te geven, gaf hij een harde lage bal die Gijs zo kon inlopen. 0-2, een schitterend begin. Maar toen begon het onheil. Rigtersbleek kwam er steeds gevaarlijker uit, maar Woelie redde keer op keer. Met nog 5 minuten tot de rust te gaan hadden we gehoopt met een voorsprong te gaan rusten. Alleen het bleef bij hoop. Uit een corner kopte Rigtersbleek raak en het stond plots 1-2. Maar het werd nog erger. Vlak voor tijd haalde Peter Rutgers een doorgebroken man onderuit in de 16 en we kregen een penalty tegen. De speler van Rigtersbleek bleef kalm en faalde helaas niet. Wat een mokerslag. In plaats van met een 0-2 voorsprong de rust in te gaan, gaan we met een 2-2 gelijkspel de rust in.

Na een lekker bakje thee te hebben gehad konden we ons opmaken voor de tweede helft. Bijna de  gehele tweede helft was het speelbeeld hetzelfde. Dan ATC'65 weer in de aanval, dan Rigtersbleek weer. Kansen waren er aan beiden kanten. Bij ons stond het vizier niet helemaal op scherpt en voor hen lag er een goedkeepende Wesley in de weg. Met nog een kwartier op de klok leek dit af te stevenen op een gelijkspel, alleen dit bleek niet zo te zijn. Johan stapte op de bal, gleed uit of wat het ook was maar nam in ieder geval de tegenstander mee. Iedereen wist wat er zou komen. Een penalty. Alleen dit bleek niet waar te zijn. Om de scheids maar te citeren: "Het was geen doorgebroken speler". Het zal allemaal wel maar hij gaf vervolgens een directe vrije bal in de 16. Ten eerste kan een directe vrije bal in de 16 al niet, dit is gewoonweg een penalty. Ten tweede als er al een indirecte vrije bal gegeven wordt, moet dit minstens op 9,15m van de goal wat hier ook niet gedaan werd. Al met al schoot de speler van Rigtersbleek deze bal wel mooi in de kruising. Een merkwaardige beslissing zeker, maar zo maak je nog eens wat mee. Dit gas vervolgens ook ons breekpunt, de genade slag en het punt waar wij de man met de hamer tegen kwamen. In rap tempo groeide de 3-2 achterstand snel in een 7-2 achterstand. Niet verdient, maar het staat wel zo op het scorebord. Dit moet Co hebben bedoelt met 'Scorebordjournalistiek'.

Met nu evenveel winst- als verliespartijen staan we op een schandalige 7e plek. We zijn volgende week haast wel gedwongen om een goede prestatie tegen FC 't Centrum neer te zetten. Maar eerst nog de derde helft
 en vrijdag een training.

Man of the Match: Woelie