ATC’65 7 - SC Enschede 6

De vorige wedstrijd met 3-8 winst gewonnen. De verwachtingen waren hooggespannen. We moesten vandaag aantreden tegen SC Enschede 6. Het was schitterend weer, gras lag er redelijk bij en er was een redelijk windje. Ondanks dat we geen scheids hadden en de kleding vergeten waren kwam toch nog alles goed. We begonnen meteen met onze onverwachte toptransfer Robin Stennil in de goal en verder de vertouwde namen in een 4-4-2 opstelling met een ruit op het middenveld.

De eerste helft begonnen we net zoals vorige week waardeloos. Te onrustig in ons spel en te veel lange ballen die toch niks opleverden. Kansen waren er aan beiden kanten niet echt. Het was niet om aan te zien. Tot het laatste kwartiertje van de eerste helft. Toen kwamen we een klein beetje in ons spel. Tik tik tik en er waren wat kansen. Een schot en een mislukte lob van Frank, een bijna-volley van Sander op de lat en wat afstandschoten waren het gevolg. Maar we konden geen potten breken. We gingen met een teleurstellende 0-0 de rust in.

In de rust was iedereen het eens dat er wel iets moest gebeuren om geen puntverlies te leiden. Er kwamen wat wissels in om meer voetballend vermogen te krijgen en de druk op de ketel te houden.
We waren duidelijk beter maar we hadden alleen veel moeite met de afronding. Een paar hele goeie kansen die omzeep geholpen waren, waren dan ook de hoogtepunten van het begin van de tweede helft.
Maar het begon duidelijk te worden dat we conditioneel beter waren en dus voerden we het tempo nog even wat op en gingen steeds meer op de aanval spelen. Maar het probleem was en bleef de kansen afmaken totdat er een flitsende aanval was over vele schijven. Deze kwam terecht bij Peter die voor de keeper kwam maar deze was niet zelfzuchtig en gaf de bal op Roel die er beter voorstond en die schoot dan ook de 1-0 op het scorebord. Wat kan voetbal toch mooi zijn als er zo wordt gespeeld. En chapeau voor Petr die de bal zo mooi aflegde. Door deze goal gingen we er weer meer in geloven. Steeds meer op de aanval alleen hierdoor lieten we af en toe verdedigend een steekje vallen, wat resulteerde in een paar counters maar door goed verdedigen werden die ook afgestopt. Maar de spanning was te snijden. Er kwamen weer 2 wissels om de wedstrijd definitief te beslissen. Dit gebeurde vervolgens ook. Na de zoveelste mooie aanval dan eindelijk een goal. Een prachtige steekbal van Roel op Sander die met een mooi diagonaal schot de keeper passeerde. 2-0. En de wedstrijd was beslist! Het was nu een kwestie van de wedstrijd goed uitspelen. Felix kreeg ook nog een ongelofelijk panna om de oren, of eigenlijk tussen de benen en scoorde later uit buitenspelpositie de 3-0, maar deze werd terecht afgekeurd. Laatste paar minuutjes viel Petr nog geblesseerd uit maar verder speelden we de wedstrijd goed uit. Robin Stennil heeft de 0 gehouden en is nog steeds als ATC'65 keeper niet gepasseerd.

Na de tijd lekker op het terrasje zitten. Genieten van een lekker koud biertje in een sfeervolle ambiance. We hadden geluk dat Koen de kantine voor ons open wilde houden, waar we hem heel dankbaar voor zijn om zodoende er nog een leuke 3e helft van te maken. Nadat wat jongens om verschillende redenen weg moesten schoven we bij wat overblijvers van SC Enschede aan. Het was gewoon hartstikke gezellig. Aanstaande vrijdag onze 2e training en volgende week zondag uit naar UDI 4.

Man of the Match: Woelie!