Wytzes weerbericht (1-oktober-2011)

 

Na de mindere zomer met slechts 7 zomerse dagen (temperaturen boven de 25 ⁰C) krijgen we nu in eind september begin oktober een goedmakertje. Want september telde dit jaar welgeteld 5 zomerse dagen. Dit maakt september een van de warmste september maanden in 100 jaar.

Ook morgen zal de zon rijkelijk schijnen bij temperaturen rond de 23⁰C. Door het lage drukgebied boven het verenigd koninkrijk hebben we opnieuw te maken met een zuid westenwind (windkracht 2). Dit maakt het zeer aangenaam voetbalweer morgen, deze krijgt van mijn dan ook opnieuw een 9.

Weerbegrip van de week: la niña

Na el niño vorige week is deze week zijn tegenhanger aan de beurt namelijk la niña. Bij la niña zijn er in tegenstelling tot el niño lage temperaturen in de oceaan rond de evenaar. De effecten van la niña zijn veel kleiner dan die van el niño. La niña zorgt voor droog weer rond Peru en voor meer tropische orkanen in het Caribische gebied.

Vragen kunnen worden gestuurd naar weermanwytze@atc5.nl. Ik zal proberen deze in het volgende weerbericht te behandelen.