Wytzes weerbericht (19-november-2011)

 

De gemiddelde temperatuur in november is tot nu toe 7,5⁰C waar dit normaal gesproken 6,7⁰C. We hebben dus een aangename novembermaand dit jaar. Waar we gisteren op de training in de laaghangende bewolking of hoog hangende dauw ,zoals het ook wel door leken werd genoemd, hebben gevoetbald. Zal dit morgen waarschijnlijk ook het geval zijn. De dag zal beginnen met mist en door het onchristelijke tijdstip waarbij wij de bal het werk moeten laten doen zal de mist hoogstwaarschijnlijk nog aanwezig zijn. De zon heeft morgen moeite om door te breken dus het inschatten van de precieze temperatuur is lastig. De maximale temperatuur zal morgen rond de 8⁰C liggen en de nachttemperatuur wordt vannacht 2⁰C. Het zal dus koud worden als wij aantreden tegen losser 4. Omdat het wel droog blijft en door de zuidoosten wind (windkracht 2) krijgt het voetbalweer cijfer toch een 7.

De rest van de week zal de kans op regen tegen het weekeinde toenemen en blijft de temperatuur onder de 10⁰C.

Weerbegrip van de week: Lenticularis

De Lenticularis ook wel lenswolk genoemd is een wolk zoals de naam al zegt die lensvormig is. Deze lenswolken ontstaan in heuvelachtige of bergachtige gebieden. Ze ontstaan door wind die hard tegen een heuvel of een berg opblaast. Als de wind aan de andere kant van de berg vervolgens daalt, blijft de wolk hangen. De lenticularis blijft dan ook nagenoeg de volledige tijd van zijn bestaan op de zelfde plek.

Vragen en weerfoto’s kunnen worden gestuurd naar weermanwytze@atc5.nl. Ik zal proberen deze is het volgende weerbericht te behandelen.