Wytze’s Weerbericht (5-november-2011)

 

De afgelopen week was het veelal, zoals voorspeld, prima weer voor de tijd van het jaar. Met af en toe een kleine regenbui maar ook met aangename temperaturen was het zeker nog geen winterjassenweer. Ook dit weekend houden de aangename temperaturen voor de tijd van het jaar aan. De temperatuur zal morgen rond de 12⁰C liggen bij een, voor de verandering, noordenwind (windkracht 3). Hoewel er morgen ochtend kans is op mist zal het de rest van de dag droog blijven. Het voetbalweer voor morgen krijgt van mij dan ook een 9. Het vlagweer krijgt door periodes dat de laaghangende zon door de bewolking heen breekt een 7 (afhankelijk van de ligging van het veld).

In de loop van de week zal de kans op neerslag toenemen maar blijft de temperatuur stabiel rond de 12⁰C.

Weerbegrip van de week: Corona

Iedereen kent de regenboog die kan worden gezien in de atmosfeer als je met je rug naar de zon staat en het zonlicht wordt gebroken door kleine waterdruppeltjes. Een soortgelijk effect is dat van de zogenaamde “corona”. Deze is te zien rond de zon of de maan als er door een dunne wolk heen wordt gekeken. Door diffractie van het licht van de zon of de maan ontstaat er licht gekleurde, regenboogachtige ringen om de zon of maan. De corona rond de maan is beter te zien dan die rond de zon omdat de maan minder fel is.

Vragen en weerfoto’s kunnen worden gestuurd naar weermanwytze@atc5.nl. Ik zal proberen deze is het volgende weerbericht te behandelen.