Wytzes Weerbericht (22-oktober-2011)

 

Nadat het de afgelopen week typisch herfstachtig weer was met veel wind regen en onbehaaglijke temperaturen is het dit weekend voor deze tijd van het jaar prima weer. De zon schijnt rijkelijk en de kans op een bui is nihil. Ook morgen zal de zon overvloedig schijnen bij temperaturen rond de 12 ⁰C. In tegenstelling tot al onze voorgaande wedstrijddagen zal de wind niet uit het zuidwesten 

De rest van de week zal de temperatuur blijven schommelen rond de 12⁰C en blijft de kans om door een regenbui te moeten fietsen aanwezig.

Andermaal is er deze week een vraag binnen gekomen van een geïnteresseerde lezer van het wekelijkse weerbericht.

In uw stuk over het aambeeld verteld u dat het aambeeld na de regenbui nog vaak zichtbaar is, echter kan het ook overgaan in cirrostratus bewolking zou uw dit onderwerp volgende week willen behandelen?

Weerbegrip van de week: Cirrostratus

Cirrostratus is bewolking die, net als het aambeeld volledig uit ijs bestaat. Cirrostratus komt normaal gesproken net als cirrus en cirrocumulus voor op grote hoogte (10 tot 15 kilometer). Uit cirrostratus kan geen neerslag vallen. Het kan echter wel zo zijn dat cirrostratus afdaalt in de atmosfeer en hier wordt omgezet in altostratus en later zelfs in nimbostratus (regenwolken). Cirrostratus kan voor een halo zorgen. Mochten er komende week geen vragen binnen komen dan zal ik de halo komende week behandelen in het weerbericht.