De vlagger zag het zo: Alternatieve training: bowlen

 

Wat is de overeenkomst tussen de gemeente Hengelo en onze nationale vervoerder de NS? Bij een beetje sneeuwval zijn beide organisaties van het rabat. Door de eerste sneeuwvlokjes van dit jaar zag de gemeente Hengelo zich genoodzaakt om alle voetbalvelden  af te keuren. Gevolg hiervan was dat er niet getraind kon worden. Toch is er ook een zonnige kant van dit verhaal: het was nu immers mogelijk om in plaats van te trainen een teamuitje op poten te zetten. Hier en daar een whatsappje en al gauw was het dan ook rond: er moest en zou gebowld gaan worden. Even met de Chinees bellen en ook de baan was gereserveerd.  

Vrijdag 7 december 2012 kon om twee redenen de geschiedenisboeken van ATC 5 ingaan: niet alleen werden die avond de contracten ondertekend voor een spectaculaire wintertransfer, maar was ondergetekende ook voor het eerst als officieel lid van ATC 5 aanwezig bij een teamuitje!

Zo gezegd zo gedaan en rond 23.00 rolden die avond de eerste ballen over de baan bij Yips. Al snel was te zien dat niet iedereen voor de gezelligheid kwam. Het was goed om te zien dat het balgevoel bij Sander en Ron wel goed zat en deze beide heren namen dan ook al snel de leiding in de eerste ronde. Waar de rest van het gezelschap nog enigszins probeerde aan te haken was Leroy al snel afgeleid. Het bleek dat een dameselftal ‘herbstmeister’ was geworden en dit werd gevierd in Yips. Waar de meeste ATC’ers vroegen of ze net als de G-elftallen op een half veld speelden of dat de reservebank ook wel een mosselbank werd genoemd, was laatstgenoemde afgeleid door de trainster van het elftal. Ongetwijfeld speelde de bewuste ‘bierbril’ hierbij een rol, want meneer zijn hoofd werd op hol gebracht door een dame van ‘respectabele’ leeftijd. Een concurrent minder moest Frank gedacht hebben en met een heus slotoffensief wist Frank nog bijna een bedreiging te vormen voor Sander.

Na deze eerste ronde volgde ook nog een tweede waarbij enkel de bescheiden opmerking past dat Jos deze ronde wist te winnen. Dat Sander behalve met scherp schieten ook met scherp kan gooien bleek tijdens het potje darten, als tijdverdrijf tijdens het opdrinken van de laatste consumpties bij Yips.

Natuurlijk werd na het bowlen de fiets gepakt richting de stad en werd het geniale idee opgevat om het eerste biertje bij de Kleine Burgemeester te gaan drinken. Hier aangekomen stonden we voor een dichte deur, zoals Leroy deze spreekwoordelijke deur al eerder tegenkwam op de avond. Lullen als brugman mocht niet baten, de niet onaantrekkelijke kroegvrouw hield de deur gesloten. Het werd ons nu ook duidelijk waarom de Kleine Burgemeester slechts de 2e plaats had behaald als klantvriendelijkste horecabedrijf van Hengelo.

 

De kopjes gingen echter weer omhoog en ditmaal werd café de Nachtwacht uitgekozen als volgende stop. Blijkbaar was de tamtam echter ATC 5 al vooruit gesneld en ook deze kroeg was reeds gesloten. Dan maar op naar Good Old Fellows en hier werden we uiteraard van harte welkom geheten. Ook onze casanova kwamen we hier weer tegen. Hij had reeds besloten de groep vooruit te fietsen omdat het gerucht ging  dat de vrouwelijke kampioenen hier ook te vinden waren.

Terwijl de stad langzaam leeg liep waren er nog drie ATC helden op zoek naar de heilige graal, oftewel: Cora – In the name of love. Het zag er echter naar uit dat deze zoektocht nog wel eens op niets zou kunnen uitdraaien. Meerdere afwijzingen verder bleek gelukkig het Pleintje uitkomst te brengen. Ondanks een gesloten bar kon hier toch nog 1 biertje gedronken worden met op de achtergrond zachtjes de zwoele stem van Cora. Met een goed gevoel gingen ook de laatste ATC’ers naar huis en kwam er een einde aan een fantastische avond!

 

De ‘Vlagger’