Rosso zag het zo: Party KtH

 

Je bent te laat KuTH

Beter laat dan nooit. Omdat er al zoveel verjaardagen waren rond september besloot König dat het met het oog op onze prestatiecurve niet verstandig was wederom alcohol te nuttigen vlak voor een wedstrijd. Brinklie Olman en consorten waren het hier uiteraard niet mee eens. Een heftige discussie ontstond. Daan Hilgedrink, de man die vaak nalaat zijn prestaties in de stad een vervolg te geven op het veld, gaf op Facebook aan dat het feest van afgelopen zaterdag aan hem te danken was. Het feit dat hij als een van de eersten arriveerde en rond 10 uur (’s ochtends) weer in huize KaaTeeHaa te vinden was doet zijn betrouwbaarheid wat dat betreft goed.

Dat was alles wat ik me kon bedenken een week na de verjaardag. Vanochtend (6 februari), al lopend langs KtH’s huis, realiseer ik me dat er thuis nog een halfleeg A4’tje wacht. Ook schrijf ik dit stuk omdat Brank Frummelhuis het weer tijd vond voor een nieuwe ‘Rosso zag het zo’. Bij deze FB, in de hoop dat je vergeet dat ik er nog een moet doen voor de verjaardag van Kürve en Bokbierdag. Mocht je dit toch niet vergeten zijn, we wachten ook nog op twee wedstrijdverslagen. De titel slaat dus niet alleen op Bassie maar ook op mij en niet alleen in dit opzicht. Al hijgend realiseer ik me dat ik niet alleen te laat ben met dit verslag maar ook voor de hardloopwedstrijd waar Hassus en Zwark Miers mij zouden aanmoedigen. Toen dit allemaal in me opkwam tijdens mijn ‘wisdom walk’ vanochtend, klonk die driedubbelzinnige titel toch een stuk briljanter dan dat ik het nu teruglees op de laptop.

Terug naar de verjaardag, zoals gewoonlijk kon de jarige zich voorbereiden op de fraaiste cadeaus. Maar hoe fantasierijk je ook bent, dit had je niet kunnen bedenken. Onder het genot van een paar biertjes besloten Frenkie, Redneck en Le0r cadeaus te gaan kopen in een winkel tegenover het gemeentehuis. Na een lekker middagje shoppen besloten de dames dat ze ‘geslaagd’ waren. Het was tijd voor KuhTuhHuh om de cadeaus in ontvangst te nemen. Er waren zoveel cadeaus dat bijna iedere aanwezige een cadeau kon overhandigen. Bijna ieder cadeau had zijn eigen verhaal.

De auto bijvoorbeeld. Het is een publiek geheim dat Basje nog dagelijks met zijn Action Man speelt. Hij heeft zelfs een huis met hypotheek voor dat ding afgesloten, maar Brad (zoals hij hem noemt) en zijn vrouw Barbie wilden meer, dus werd er een autootje aangeschaft voor het koppel. Ze leefden nog lang en gelukkig.

De telefoon is ook zoiets. Bas Honing ter Keege is een erg controversieel persoon, waar iedereen de nieuwste apps en zooi op hun telefoon willen hebben, gaat hij voor de eenvoud. Vandaar dat hem een prepaid telefoon met oplaadbare batterijen is aangeboden. Om er toch nog een beetje bij te horen zat er wel een hypermodern schermpje op zodat hij nog kan zien welk nummer hij heeft gedraaid.

Zoals ik al zei, BKtH is een erg controversieel persoon. Waar iedereen te bewonderen is op de legendarische Copa Mundial verpest Bas de Bluffer het voor iedereen in het team met zijn fel gele Predators. Terwijl Bassies het zelf van het schoppen moet hebben incasseert hij dankzij die schoenen meer dan dat hij uitdeelt. Om daar weer een positief saldo van te maken, werd hij getrakteerd op de naar racistisch nijgende Dutchy’s. Of Br3nk Frummelhuis hier een signaal mee af wilde geven naar ex-teamgenoten laat ik daarbij maar even in het midden.

Zoals ik al zei, BasKo is een erg controversieel persoon. Waar iedereen te bewonderen is in spijkerbroeken is KaaTeeHaa dat ook. Maar dat is toch niet controversieel zou je zeggen. Nee, dat klopt. Om Bassie dus toch in kleding te laten verschijnen die zijn controversialiteit (een nieuw woord) ten goede komt, is hem een ‘mooie’ groene driekwart broek aangeboden met een bijpassende blouse. Zie hieronder het verbluffende resultaat.

Later op de avond mochten we zelfs nog kennismaken met de makers van dit fenomeen. Waarop ze besloten dat het tijd was om naar bed te gaan. Hoel Raamberg was het hier niet mee eens en draaide aan de volume knop alsof het ‘t rad van fortuin was, zodat hij zeker wist dat hij een onuitwisbare indruk had achtergelaten.

P.S. Nou jij weer Frank