Supporters vereniging 't Potje

De eerste keer dat ik ging kijken bij ATC-5 was ik nog klein en onvolwassen. De heer Beltman was naar Utrecht vetrokken en om hem af en toe nog in Hengelo te zien ging ik bij ATC kijken en dronken we na de wedstrijd veel pils.

De supportersvereniging ‘t Potje is officieel opgericht op 24 December 2011, tijdens de traditionele Kerstmiddag, in biercafé het Pleintje. Van de spelers van het team kreeg ik een prachtige vlag van Nederland voor mijn verjaardag begin Oktober. De kleuren zijn prachtig en de vlag was groot dus ik moest het ook groots opzetten. Dit ging helaas niet zomaar. Ik had daar wat tijd voor nodig om te bedenken hoe het spandoek er moest gaan uitzien. Op kerstmiddag besefte ik na wat biertjes dat het een korte tekst moest zijn die daadkrachtig geroepen kon worden. Later op die avond zette ik de tekst in mijn telefoon. De tekst luidde ’Potje groet ATC-5’. Simpel maar duidelijk. Uiteindelijk heb ik een spuitbus gekocht en heb het spandoek gespoten. Het zag er niet heel niet strak uit maar wel mooi en robuust. Dit reflecteerde dan gelijk weer op het voetbal wat ze toentertijd lieten zien, kan ik me herinneren. De onthulling van het spandoek werd als een overwinning gevierd in huize Brummelhuis. Het spandoek schitterde de eerste wedstrijd. Dit gold ook voor het spel van ATC-5, maar helaas bleef de overwinning uit.

Het jubileum was ook een prachtige tijd voor de supportersvereniging. Ik beloofde de spelers twee kannen bier die ik nog steeds niet gegeven heb. Nu kan ik niet meer terug en staat het zwart op wit. Dus bij deze jongens…!!!

Binnen een jaar heeft de eenling supportersvereniging zich al behoorlijk uitgebreid. Zo zijn tal van ouders, vrienden én zusjes die van de partij zijn om jongens van ATC-5 een hart onder de riem steken. Weer of geen weer. Dronken of niet. Ze staan er gewoon en daar ben ik als voorzitter erg trots op!!!

Rutger Pot

Leden:

 

Rutger Pot

Nick Mulder

Marije Bakker

Harry Ros

Johan Veldhuis

Silvia Veldhuis

Gerrit te Biesebeek

Gerard Dijkhuis

Matthijs Handlogten

Pieter Hilgerink

Bas Olde Dubbelink