ATC-5’er vereeuwigt in straatbeeld Hengelo!

 

ATC-5 is het jaar 2013 heel sterk uit de startblokken gekomen. Zonder een wedstrijd gespeeld te hebben is de witte brigade ongekend populair. Kijkend naar het aantal ‘likes’ op Facebook, het aantal followers op Twitter en de nog altijd groeiende bezoekersaantallen op de site is het niet te voorspellen waar dit gaat eindigen.

De populariteit is ons spelers natuurlijk vanzelfsprekend niet ontgaan, vandaar dat de citaten, foto’s, transferupdates en dergelijke artikelen niet aan te slepen zijn. Zo ook deze. En bijvoorbeeld het Nijland-foto-incident, wat zo’n hoog aantal hits opleverde dat de site offline werd gezet.

Fietsend richting WKC Hustler Es kwam Rosso tot een leuke ontdekking. Het blijkt namelijk dat onze populariteit niet alleen leeft binnen de spelersgroep en de technische staf, maar ook bij de gemeente. Tussen het sneeuwvrij maken van de wegen en het in stand houden van de ellendige bureaucratie hadden ze namelijk nog tijd om één van onze spelers in het zonnetje te zetten. Dennie-Han, vanaf nu Dinant Dijkhuis, heeft het met zijn scoringsdrift namelijk voor elkaar gekregen het straatbeeld tegenover de Shell op te vrolijken met een straat die naar hem vernoemd is.

Burgemeester Sander Schelberg had er het volgende op te zeggen: ‘Sinds Dinant voor ATC-5 uitkomt zijn we hem met bovengemiddelde interesse gaan volgen. Zoals RvNistelrooy ooit zei, doelpunten zijn net een ketchupfles: soms doe je heel erg je best maar komt het er niet uit, maar als het er eenmaal uitkomt volgt er meer’. Zo was het ook met Dinant, hij kwam aan het begin van dit seizoen moeilijk tot scoren, maar na zijn hattrick in de wedstrijd tegen TVV kwam hij los. Hij heeft inmiddels al 10 doelpunten gemaakt in 11 competitiewedstrijden. Dat in combinatie met zijn oneindige inzet op stage, de arbeid die hij in de site van ATC-5 steekt en zijn werk bij de Albert Heijn (waar hij naar verluid €25,- per uur verdient), hebben hem deze eer opgeleverd. Beatrix, Piet Mondriaan en een Zeehond zijn enkele illustere figuren die hem voorgingen in het krijgen van een vernoeming in de vorm van een straatnaam.

Opvallend aan dit verhaal is het feit dat de toevalligerwijs gelijknamige Dinant Dijkhuis, onder andere dirigent en schrijver van de ‘Taal van Haaksbergen (1995)’ nooit een straatnaam naar zich vernoemd kreeg. Met betrekking tot dit onderwerp gaf Mr. Statistic aan de eer wel te willen delen, 'maar het blijft natuurlijk voornamelijk mijn straat en ik neem aan dat mensen aan mij en mijn doelpunten denken wanneer ze het bord passeren’.