Verrader op Hengelose bodem?

Voetbal is oorlog, niemand anders dan Rinus Michels werd met deze uitspraak een levende legendeIn de kleedkamer van ATC 5 wordt de uitspraak met een korrel zout gebruikt als peptalk. Maar kan deze uitspraak nog wel met een korrel zout genomen worden? 

In de wandelgangen schijnt het verhaal te gaan dat Koning Woelie Woelie zich als keeper heeft weten te manifesteren als verrader van ATC 5. Keeper worden doe je uit onkunde, maar om als keeper de meeste assists achter je naam te krijgen moet je wel aardig wat in je mars hebben.In wedstrijden tegen respectievelijke tegenstanders als MVV’29 en AJC’96 weet bovengenoemde het als keeper te presteren om wel geteld acht assists en een doelpunt achter zijn naam te schrijven! Om misverstanden te voorkomen, dit was niet in het voordeel van de withemden. Met strakke uittrappen over de grond, werden spitsen van de tegenstander moeiteloos gevonden en werden voorzetten in eigendoel gewerkt.  

Deze opmerkelijke statistieken konden we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Vandaar dat er telefonisch contact werd gelegd met de keeper van ATC 5, hierbij geeft hij als volgt een uitleg over zijn opmerkelijke statistieken: 

‘Kijk, je hebt van die dagen waarin de wedstrijd op slot lijkt te zitten, als keeper vind ik dat je als taak hebt om de wedstrijd open te gooien, dat is aardig gelukt toch?’

Maar stel jij je zelf niet aansprakelijk voor de tegenvallende resultaten dan?

‘Welnee, we zijn kampioen geworden van het rechter rijtje, dat kunnen er niet veel zeggen toch?’

En hoe verklaar jij je eigen doelpunt tegen Mvv´29 in de beker?

‘Luister, iedereen heeft weleens last van een ‘grandelletje’ en ik had die dag mijn linker lens in mijn rechter oog en andersom, het was die dag al een taak op zich om tussen de palen te blijven staan’. Aldus Koning Woelie Woelie.

Na een kort gesprek met de meest besproken voetballer van ATC 5,  kan ik als rapporteur de conclusie trekken dat het lek hierbij nog lang niet boven is!

Wordt vervolgd.

 Uw anonieme rapporteur