Achilles’12 3 Kamp(t) met grensrechterprobleem

 

HENGELO - In het weekend waarin het amateurvoetbal stil lag vanwege het trieste overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen is er in de lagere regionen van het amateurvoetbal ook merkwaardig nieuws omtrent een grensrechter.

Juist in dit weekend is Jos Kamp bij ATC-5 gepresenteerd. Het komt wel eens voor dat een voetballer de overstap in de winter maakt, maar dat een grensrechter dit doet mag een unicum heten.

Gelukkig dat Achilles’12 3 en ATC’65 5 het goed met elkaar kunnen vinden zodat de haatgevoelens niet heel erg aangewakkerd worden. De algemene opinie bij de Rooien is dan ook dat de teleurstelling heerst, maar dat er ook zeker veel begrip is. Ook blijft er veel respect voor Jos. Zonder respect geen voetbal.

Toch waren er ook een tweetal negatieve reacties. Zo heeft de heer Eijssink verklaard Jos voorlopig niet meer te willen zien en maakt hiervoor zelfs de overstap naar een ander continent. Ook heeft een andere speler van Achilles 3, die liever anoniem wil blijven om represailles te voorkomen, gezegd dat hij blij is dat Kos Jamp weg is: ‘Met zulke onserieuze partypeople win je geen wedstrijden. En laat hem meteen die roze aanvoedersband in zijn reet steken’, zijn frustratie niet in bedwang houdend.

Josso zelf was maar wat blij met de overstap: ‘Het hele voetbalgebeuren kan me eigenlijk gestolen worden. De teamuitjes zijn waar ik voor leef. En waar kan ik me dan beter ontwikkelen dan bij ATC-5!? Het is dan ook geweldig om na mijn presentatie meteen het eerste teamuitje al te mogen meemaken! Ik ga nog heel veel plezier aan ATC-5 beleven!

Bij ATC-5 is met grote vreugde gereageerd. De vlaggen hingen uit. Al wilde Captain Ed nog wel enige nuance aanbrengen: ‘Er is geen Marokkanenprobleem, er is een grensrechterprobleem. Door mensen als Jos wakker je ook teleurstelling en haat aan. Maar dit neemt niet weg dat ik zelf heel content ben met de overgang’, en nam nog een slok thee.