Seizoen Olde Kalter voorbij, Tunç herstelt spoedig

 

HENGELO Gijs Olde Kalter moet er rekening mee houden dat hij dit seizoen niet meer in actie komt. De allrounder van ATC-5 had aanvankelijk nog de plannen om deze week weer op het trainingsveld te verschijnen en zondag wellicht mee te spelen tegen Diepenheim 2, maar deze vielen afgelopen avond in duigen. Hij kan voorlopig nog niet denken aan een rentree. ‘Misschien dat ik de Gouden Theepot nog kan halen’, zei Olde Kalter donderdagavond tegen TC Tubantia.

Gijs Olde Kalter speelde de laatste 2 duels al niet meer door een liesblessure, maar nog altijd mocht Gieso hoop blijven houden op een rentree voor het eind van het seizoen. Nu is echter ook die strohalm vervlogen en kan Olde Kalter zich volledig gaan richten op volgend seizoen na een ongeluk op donderdagavond.

Gieso besloot afgelopen avond even gezellig pleintjesvoetbal te gaan spelen, maar dit liep verkeerd af. Tijdens het voetballen is de knieschijf er uit geschoten. Deze is ter plaatse terug gezet. Voor nader onderzoek is Olde Kalter wel naar het ziekenhuis gegaan.

In het ziekenhuis zijn er foto's van de knie gemaakt, waaruit gelukkig bleek dat er niks gescheurd of gebroken is. Echter moet Gieso de komende tien dagen wel met een gespalkt been en krukken lopen. Na deze tien dagen zal er een vervolgonderzoek zijn waar het verdere herstel wordt bekeken en eventuele andere beslissingen ten behoeve van een spoedig herstel worden genomen.

Ook verzorgde TC Tubantia een update over Berkan Tunç. De spelmaker raakte enkele weken geleden zwaar geblesseerd aan zijn enkel na een ongeluk met de pizzabrommer, maar beleeft een spoedig herstel. Na enkele dagen op krukken te hebben gelopen, gaat het de laatste week al beter.

We zullen alleen wel voorzichtig moeten zijn met Berkan meldde Captain Ed nog. Het is belangrijk om niks te forceren, en erger te voorkomen. ‘Berkan heeft wat minder last gekregen van zijn enkel. Het ging goed, maar op dit moment is het even afwachten. We hopen dat het om dagen gaat, en niet om weken. Komende zondag zal zeker nog te vroeg komen, maar we hopen de laatste twee wedstrijden van het seizoen wel over de kwaliteiten van Tunç te kunnen beschikken’, besluit Captain Ed.