'Prettig werken bij ATC 5'

 

HENGELO - ATC-5 speelt zondag 5 april tegen Bon Boys 5. Plaats van handeling is het complex van Bon Boys in Haaksbergen (09.30 uur). ATC-5 Captain Eddie van den Berg blikt vooruit in een monoloog.

‘Het is bekend: als captain van ATC-5 zie en spreek je de spelers vaak maar heel kort. Aan de ene kant is dat natuurlijk jammer. Aan de andere kant geniet ik extra van de keren dat het wél kan. Zo ook rondom de wedstrijd tegen Bon Boys. Op zondag 5 april treden we met ATC-5 wederom aan tegen sterke leeftijdsgenoten, op Sportpark de Greune in Haaksbergen’.

Focussen

‘Dat zijn van die momenten dat ik als ATC-5 captain concreet aan het werk kan met getalenteerde, jonge jongens. En ik moet zeggen: zij zijn prettig om mee samen te werken. Deze jongens van ATC-5 staan voor veel open en komen, wanneer je hen actief laat meedenken, vaak zelf met goede oplossingen. Ik heb het gevoel dat zij weten waarmee zij bezig zijn. En heel belangrijk: ze kunnen zich tijdens een trainingssessie goed focussen’.

‘Dat zal moeten ook, want na een gelijkspel en een winstpartij mikken we tegen de Haaksbergers uiteraard op een zege. Tegen Longa en GFC lukte dat aardig, maar ik heb de beelden van de eerste wedstrijd nog eens teruggezien en die leverden het bewijs dat we zeker niet onaardig speelden. Tegen Longa kregen we te maken met oudere jongens, fysiek pittige tegenstand dus en speelden we op een niet al te best kunstgrasveld. Buiten dat zijn er echter genoeg aandachtspunten uit deze duels tevoorschijn gekomen’.

Aanvalspatronen

‘Zo hebben we goals weggegeven door onoplettendheid en besteden we voor de komende wedstrijd in Haaksbergen, opnieuw, eveneens veel aandacht aan aanvalspatronen. Met mate, dat wel. Ik bedoel daarmee te zeggen dat ik er niet van hou om in die ‘fragmenten’ dat ik mijn spelers zie, hen vol te stouwen met trainingen, tips en adviezen. Je moet nu eenmaal accepteren dat de mate van beïnvloeding in zo’n korte tijd zeer gering i’.

‘Net zoals het feit dat we louter competitiewedstrijden spelen, waarin de drijfveer vooral ligt in het handhaven van de 5e klasse Q. Dát is de motivatie van deze vaak al stabiele, maar in elk geval talentvolle spelers. Dat zullen we tegen Bon Boys hopelijk merken ook!’

Erwin van den Berg
Captain ATC-5