• Zie ons shinen, in onze nieuwe tenues!

  • Tikki-takki, joga boniti, totaalvoetbal. En dat bij ATC!

  • ‘We hadden moeten winnen, maar kunnen verliezen’

> <
  • 1
  • 2
  • 3
Fri Sep 28 @19:30 - 21:00
Training
Fri Oct 05 @19:30 - 21:00
Training
Fri Oct 12 @19:30 - 21:00
Training
Fri Oct 19 @19:30 - 21:00
Training

Witte wervelwind blaast AJC weg

Vandaag mochten we AJC’96 3 thuis ontvangen, de hekkensluiter van de vijfde klasse Q reserves. Het tweede van AJC moest vandaag gewoon voetballen, dus de verwachting was dat we vandaag een wat minder lastige wedstrijd kregen als destijds in Losser.

We hadden er zin in! We waren getergd! Als team waren we strijdlustig en vastberaden om vandaag een goed resultaat neer te zetten. In Losser hadden we als team geknokt tot de laatste seconden en er zo nog een gelijkspel uit weten te slepen. Vandaag wouden we als team AJC’96 3 eens een lesje leren.
 
De rode lantaarndrager stond vanaf het eerste fluitsignaal met de rug tegen de muur. De ATC-5 wervelwind liet AJC-3 rood kleuren. Rood. De kleur van strijdbaarheid. Maar ook van de kleur van de ‘slachtmaand’. Al snel stonden de Lossenaren 1-0 achter. Ze zouden vandaag geslacht worden door een strijdvaardig ATC-5! Toris Jer Elst gaf een voorzet en D2 was er als de kippen bij om zijn tiende doelpunt dit seizoen te maken.
 
De ATC-5 wervelwind denderde door en liet AJC-3 geel kleuren. Geel. De kleur van rationaliteit. Maar ook de kleur van concentratieproblemen. Door een gebrek aan concentratie werd er door de Beknsnieders slecht uitverdedigd en kon Dennie Deikhouse zomaar de bal afpakken. Heel slim kapte Mr. Statistic zichzelf vrij en met een erg pienter balletje wist hij de 2-0 op de borden te krijgen.
 
De ATC-5 wervelwind denderde door en liet AJC-3 groen kleuren. Groen. De kleur van verzorgend zijn. Maar ook de kleur van onpraktische toekomstdromen. AJC’96 3 had na de snelle 2-0 nog toekomstdromen, maar die werden nu aan flarden geschoten. Door een uiterst verzorgd 1-2’tje
tussen SOE en Tytze kon de Duitser van het seizoen 2009/2010 met een minstens zo verzorgd schot de score naar een 3-0 stand tillen.
 
De ATC-5 wervelwind denderde door en liet AJC-3 oranje kleuren. Oranje. De kleur van vorm- en schoonheidsgevoel. Maar ook de kleur van traagheid. De Lossenaren waren telkens een stap te laat. Te laat om Joor= te stoppen. Te laat om het 1-2’tje eruit te halen. Te laat om de kaatsende San Rosso tegen te houden. Te laat om de doorgelopen Ryan het moeilijk te maken. Een prachtig 1-2’tje en Little kwam op de keeper af en faalde niet. Een wonderschoon doelpunt!
 
De ATC-5 wervelwind denderde door en Liet AJC-3 blauw kleuren. Blauw. De kleur van beheerstheid. Maar ook de kleur van starheid. Nog voor rust kwam de 5-0 op de borden. De verdediging van de Beknsnieders was weer eens veel te star voor de bewegelijke aanvallers van ATC-5. Sndr bereikte Ris die vervolgens heel beheerst zijn tweede van vandaag maakte.
 
De leidsman vandaag floot voor rust. Het werd meteen windstil. Als Meteorologen getuige zouden zijn, zouden zij superlatieven te kort komen om zo’n wonder der natuur te beschrijven. Unibet zou nog geen quote van 1,01 durven uit te keren voor de weddenschap of Wietje over vijftig jaar nog steeds tegen al zijn weer-matties loopt op te scheppen dat hij hiervan getuige was.
 
Nadat AJC’96 3 een kwartiertje op rust was gekomen zette de storm meteen weer op. De ATC-5 wervelwind liet AJC-3 bruin kleuren. Bruin. De kleur van hard werken. Maar ook de kleur van bewegingloosheid. Wytze Meindert Lenstra probeerde ZiDaan voor de keeper te zetten, maar een verdediger dacht hier tussen te komen. Maar op wilskracht en doorzettingsvermogen veroverde Daan Hilgedrink de bal en kwam op de keeper af. Met een mooie actie gaf hij de veel te statische keeper het nakijken en kon de bal in de lege goal schuiven, 6-0. Zijn allereerste goal voor ATC-5, geweldig!
 
En de tweede helft bleef de ATC-5 wervelwind ook doorrazen en liet AJC-3 paars zien. Paars. De kleur van vervaging tussen het werkelijke en het onwerkelijke. Maar ook de kleur van een slappe houding. De slappe houding van de Lossenaren werd hun andermaal fataal. Oogklep Danny kon profiteren en kwam één op één met de keeper. En hoe mooi is het dan… Hoe – mooi – is – het – dan… Dat juist Danny-Han de bal breed legde op de meegelopen Bowris, die zo de 7-0 wist binnen te tikken. Het onwerkelijke werd werkelijk. Prachtig. Ruim een jaar geleden deed D-kwadraat een stapje terug, maar dit is hét bewijs dat hij nog wekelijks stappen maakt! Zo zie je maar weer: een stap terug kan het begin van een aanloop zijn!
 
De ATC-5 wervelwind bleef maar doordenderden en liet AJC-3 grijs kleuren. Grijs. De kleur van theorie. Maar ook de kleur van kwetsbaarheid. Theoretisch kan een keeper best een assist op zijn
naam krijgen. Maar eerlijk, hoe vaak gebeurt zoiets nou in de praktijk. Markie weet dit ook wel, maar toch probeerde hij het. Een lange bal diep op JtE. De verdediging de AJC’96 3 zag er uitermate kwetsbaar uit, maar dat deerde Spider natuurlijk niks. Hij faalde oog in oog met de keeper niet en maakte zo zijn vierde van vandaag!
 
De ATC-5 wervelwind was niet te stoppen, raasde door en liet AJC-3 roze kleuren. Roze. De kleur van Pragmatiek. Maar ook de kleur van kinderlijkheid. Ronston gebruikte de meest doelgerichte aanpak door een lange bal richting de goal van de Lossenaren te geven. Door kinderlijke timing kwam de bal bij Liep voor de voeten die wel raad wist met deze kans, 9-0!
 
In de slotminuten had Bradolf ook nog een cruciale redding waardoor de clean sheet een feit was.
De aanval marcheerde, het middenveld regisseerde en de verdediging imponeerde. De ATC-5
wervelwind heeft AJC-3 helemaal van het veld geblazen.
 
De ATC-5 wervelwind deed AJC-3 rood, geel, groen, oranje, blauw, bruin, paars, grijs en roze zien.
Alle hoeken van het veld werden gezien. AJC’96 3 werd door elkaar gehutst en geklotst. Het mengsel van alle kleuren van het kleurenspectrum deed de Lossenaren WIT zien.
 
Waarom dit verslag in bijna Randstedelijke arrogantie geschreven? Even terug naar 02-12-’12. Om
meneer Padberg te citeren: ‘Duur puntverlies geleden tegen Riekende Hengelose wind’.
 
‘De leu oet Hengel hebt van oaldsher n naamn det ze onmeundig köant bloazn. Ze bint greuts op
Hengel, en det wilt ze geern verteln. In Tweante wördt dan ok de oetdrukking Hengeler weend broekt as ene onmeundig an t pochn is.’
 
De leider van de Beknsnieders dacht de Hengeler weend te hebben gezien? Dan zul je de Hengeler
weend krijgen ook!!

Latest Tweets

"Could Not Retrieve any Tweets"