• Zie ons shinen, in onze nieuwe tenues!

  • Tikki-takki, joga boniti, totaalvoetbal. En dat bij ATC!

  • ‘We hadden moeten winnen, maar kunnen verliezen’

> <
  • 1
  • 2
  • 3
Fri Sep 28 @19:30 - 21:00
Training
Fri Oct 05 @19:30 - 21:00
Training
Fri Oct 12 @19:30 - 21:00
Training
Fri Oct 19 @19:30 - 21:00
Training

Tennisnederlaag na collectief falen

Na de twee geweldige wedstrijden van afgelopen twee weken hadden we vandaag weer een zware tegenstander, VV Oldenzaal 4. Een oude bekende. Dit is namelijk alweer het derde seizoen op rij dat we tegen de Oldenzalers spelen. Een team met zowel voetballende als fysieke kwaliteiten, dat elk jaar weer meedoet in de bovenste regionen.

VV Oldenzaal, een club met een prachtige historie. Tussen 1955 en 1963 heeft het zelfs acht seizoenen betaald voetbal gespeeld! Voor een gewonnen wedstrijd kreeg men vijfentwintig gulden, voor een gelijkspel vijf gulden en bij verlies een rijksdaalder. De beste klassering was in 1957 met een zevende plek.

VV Oldenzaal, in 1914 opgericht als ‘Spartaces’. Destijds was Spartaces de tweede Oldenzaalse voetbalvereniging. Alleen de Oldenzaalsche Football Club (OFC) was nog ouder (1906). Maar aangezien OFC al sinds 1917 niet meer bestaat, is VV Oldenzaal hedendaags de oudste voetbalvereniging. De eerste wedstrijd speelde Spartaces ook in de stadsderby tegen OFC, die ze overigens met 8-0 verloren. Bij deze wedstrijd hoort een schitterende anekdote. De spelers van Spataces waren klaar voor de strijd, de spelers van OFC waren klaar voor de strijd en Spartaces had een veld aan de Hengelosestraat verkregen. Toch ging de wedstrijd bijna niet door: er was geen bal! Er werd een collecte gehouden onder de zevenduizend Oldenzalers waardoor net genoeg geld werd opgehaald om een wedstrijdbal aan te schaffen. De wedstrijd kon doorgang vinden!

Dan rijst natuurlijk meteen de vraag waarom Spartaces nu VV Oldenzaal heet. Tot 1916 speelde Spartaces slechts vriendschappelijke wedstrijden. Maar in 1916 besloten ze zich voor competitievoetbal in te schrijven. Ze werden in de derde klasse A ingedeeld, waarin ook een andere Rotterdamse club met de naam ‘Sparta’ speelde. De club werd vanaf toen ‘Oldenzaal’. De naam Spartaces heeft slechts tweeënhalf jaar officieel bestaan, maar toch bleef de club voor vele Oldenzalers gewoon ‘Sparta’. De supportersvereniging van Oldenzaal heet anno 2012 dan ook nog steeds ‘De Spartaan’.

Bijna honderd jaar na de oprichting van VV Oldenzaal stond vandaag dus de wedstrijd VV Oldenzaal 4 – ATC’63 5 op het programma. In de kantine werden we ontvangen door een ware kantineheld. Een praatgrage barman die zorgde voor een hartelijke ontvangst.

Over de wedstrijd zelf kunnen we kort zijn. Het spel was van ons erg slecht. Binnen de kortste keren stonden we dan ook 2-0 achter. Van het goede spel van voorgaande weken was niks meer terug te zien.

Ondanks het beroerde spel bleven we nog wel in de wedstrijd. Een prachtige aanval ging aan das Anschlusstor vooraf. De bal werd van Oldnzel 4 onderschept en DJ Goldlock werd ingespeeld. Het Scheermes gaf een werkelijk geniale pass. Perfect aangesneden, zo bij Ronston in de loop. The Octopus kwam van schuin één op één op de keeper maar aarzelde geen moment. Met een hard schot liet hij de keeper kansloos waardoor het 2-1 werd.

Het is toch een stuk lekkerder met 2-1, dan met 2-0 de rust in gaan. Het spel was erg slecht maar door deze stand kon er nog alles gebeuren. Als we het niveau van afgelopen weken weer weten te halen, zijn we absoluut nog niet kansloos.

Vol goede moed begonnen we aan de tweede helft. Maar blijkbaar was het vandaag niet onze dag. Teveel spelers zakten door de ondergrens. En als je dan tegen een team als Oldenzaal 4 moet, weet je dat je een hele zware ochtend/middag gaat krijgen.

En die kwam er ook. De Blauwhemden walsten over ons heen. Als Ulli mit dem Pistenbully. Vrij snel na rust viel de 3-1 al. En zelfs nadat we gesterkt waren door de support van een drietal Achilles broeders bleef het wedstrijdbeeld onveranderd. De 4-1 en 5-1 volgden dan ook snel.

Toch was er nog een kleine oprisping van onze kant. Bij een vrije bal was het een razendsnelle spelhervatting van Thunder Klunder die RonBrum zag lopen. De Lange wist deze pass op prachtige wijze te promoveren tot assist waardoor de stand terug werd gebracht naar 5-2.

Hier bleef het niet bij. Er werd nog een achtste keer gescoord. VV Oldenzaal 4 bracht vlak voor het eindsignaal het verschil weer op vier waardoor de tennisstand een feit was, 6-2.

Er was vandaag maar één partij die de overwinning dik verdiende, Oldnzel 4. Na de twee supergoede wedstrijden van afgelopen weken was dit een collectief falen. Enige positieve van onze kant waren de twee prachtige doelpunten van RB vandaag.

Deze wedstrijd snel vergeten. Volgende week hebben we geen wedstrijd en de week erop mogen we thuis aantreden tegen wederom een oude bekende, UD Weerselo 3. Tijd om revanche voor vandaag te nemen!

Latest Tweets

"Could Not Retrieve any Tweets"